Pui cu sos de portocale, in stil asiatic

968

 

Pui cu sos de portocale, in stil asiatic

Preparare5 minutes
Timp de gătire15 minutes
Timp total20 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: pui cu portocale, pui cu sos, reteta cu pui, reteta rapida, sos de portocale, stil asiatic
Porţii: 4

Ingrediente

Pentru pui

  • 90 g faina
  • 1 ou
  • 1/4 lingurita praf de usturoi
  • 90 ml apa rece
  • sare si piper dupa gust
  • 8 muschiuleti de pui, fara piele sau os, taiate bucatele.
  • 2 linguri malai
  • 120 ml ulei vegetal, pentru prajit

Pentru sosul de portocale

  • Sucul de la 2 portocale
  • coaja de la o jumatate de portocala
  • 6 linguri zahar brun
  • 5 linguri sos de soia
  • 2 catei usturoi, tocat
  • 1 lingurita otet de orez
  • 1 lingura amidon de porumb, amestecata cu 3 linguri de apa rece

Pentru servit

  • 1 bol orez fiert
  • 1 lingurita seminte de susan

Mod de preparare

  • Incepe prin a pregati puiul. Intr-un castron amesteca faina, oul, sare, piper, apa si amestecati bine.
  • Puiul taiat se pune intr-un alt castron si amesteca cu mana, bine, cu malai.
  • Puneti puiulin castronul cu ou si faina. Amesteca pentru a-l acoperi bine pe toate partile.
  • Intr-o tigaie incingeti uleiul la foc mediu.
  • In timp ce uleiul se incinge, pregatim sosul de portocale. Intr-un castron mediu amestecati sucul de portocala, coaja de portocala, zaharul, sosul de soia, usturoiul, ghimbir si otetul de orez. Se lasa deoparte pentru moment.
  • Cand uleiul s-a incins, prajim bucatelele de pui, 3-4 minute. Daca tigaia este mica, prajiti puiul in mai multe transe.
  • Puiul prajit se aseaza pe prosoape de hartie pentru surplusul de ulei. Mai adauga ulei daca este nevoie, dar asteapta ca asta sa se incinga bine inainte de a pune alta runda de pui la prajit.
  • Daca ramane ulei in tigaie, se arunca, se sterge cu prosop de hartie si se toarna sosul de portocale. Se da in fiert la foc mediu, pentru cateva minute, sau pana cand sosul se ingroasa putin.
  • Daca vreti sa ingrosati si mai tare sosul, puneti mixul de amidon cu cele 3 linguri de apa.
  • Pune inapoi puiul in tigaie si acopera-l bine cu sos de portocale.
  • Se serveste peste un pat de orez. Presara seminte de susan.
  • Pofta buna!

Pui cu sos de portocale, in stil asiatic. Acest preparat se serveste foarte bine alaturi de un bol de orez, noodles sau broccoli.

Fructele pot fi si ele folosite pentru prepararea de sosuri care sa dea gust felurilor de mancare de baza in special fripturilor. Sosul de portocale nu este deloc pretentios deoarece pentru prepararea lui nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. De asemenea il gasim in meniurile multor restaurante. Merge foarte bine cu rata, curcan, carne de porc, somon etc, datorita gustului bogat dulce-acrisor.

Stiati ca mancarea asiatica, este pe locul doi in topul celor mai comandate preparate on line in Romania. Deschisi provocarilor culinare, tot mai multi romani prind curaj si gusta din spectacolul bucatariei asiatice. Ca ne place aceasta experienta o demonstreaza si numarul in crestere al restaurantelor cu specific asiatic.

Preparatele asiatice au gust diferit fata de cele vestice deoarece se folosesc de condimente si ingrediente total diferite de ale noastre. Metodele de a gati sunt si ele diferite si fac preparatele lor cu atat mai delicioase. Principalul motiv pentru care bucataria asiatica este atat de populara este simplicitatea ei.

Daca nu iti place sa-ti petreci mult timp in bucatarie, insa adori preparatele savuroase, reteta de pui cu sos de portocale este preparatul perfect pentru tine! Gata in numai 20 de minute!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close