Pizza cu ciuperci si spanac
Echipament
- Cuptor
Ingrediente
- 1 blat de pizza
- 200 g spanac (proaspat sau congelat)
- 3 catei usturoi taiat
- sare si piper dupa gust
- 150 g crema de branza
- 75 g branza (dupa preferinte: mozzarella, parmezan, etc)
- 1 lingura ulei de masline
- 150 g ciuperci
- 2 linguri muguri de pin
Mod de preparare
- Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius si pregateste tava pentru copt cu hartie.
- Scoate blatul de pizza si intinde-l in tava.
- Intr-o oala pune apa cu sare si fierbe spanacul pentru 1-2 minute. Daca folositi spanac congelat, sariti acest pas, doar scurgeti bine spanacul de apa.
- Cand spanacul s-a fiert, se scurge de apa si se toaca putin.
- Incinge putin ulei intr-o tigaie si prajeste usturoiul 30 de secunde.
- Adauga in tigaie crema de branza si spanacul. Se condimenteaza cu sare si piper.
- Pune mixul de spanac pe toata suprafata blatului de pizza. Pune si branza rasa.
- Se da la cuptor 10-15 minute, sau pana cand branza s-a topit.
- Intre timp, pune putin ulei in tigaie si prajeste usor ciupercile, 6-8 minute. Se condimenteaza cu sare.
- Mugurii de pin se prajesc si ei putin .
- Cand pizza este gata, se pun ciupercile si mugurii de pin.
- Pofta buna!
Pizza cu ciuperci si spanac pentru iubitorii de preparate italienesti. Se pregateste in doar 20 de minute si este perfecta pentru zilele in care nu poti petrece mult timp in bucatarie.
Pizza este un preparat versatil, poti pune orice ingrediente doresti. Chiar si resturile de branza, salam, legume, din frigider. Suntem mari iubitori de pizza, dovada fac toate restaurantele deschise cu acest specific.
Putine mancaruri sunt astazi mai faimoase si mai apreciate in intreaga lume decat pizza. Considerata in prezent mai degraba un tip de fast food din cauza popularitatii si asocierii ei cu o diets mai putin sanatoasa. Pizza traditionala este, in Italia, o mancare autentica. Italienii isi iau pizza foarte in serios, au reguli stricte privind pregatirea ei si tin mult la istoria acestui preparat.
Pizza asa cum o stim noi astazi a aparut dupa secolul al XVI-lea, dar cuvantul in sine este mult mai vechi. El apare pentru prima data intr-un document in anul 997, apoi in alte documente medievale din Italia centrala si de sud.
Unii specialisti in domeniul pizzei considera ca exista doar doua tipuri de pizza autentice: Marinara si Margherita.
Astazi, pizza se serveste in nenumarate variante, cu tot soiul de topping-uri. Inclusiv unele pe care italienii nu le-ar pune niciodata pe un blat de pizza, si se gaseste aproape oriunde. Dar pentru o pizza adevarata, tot in Italia trebuie sa mergem, si nu oriunde, ci la Napoli.
Incearca si tu reteta mea de pizza cu ciuperci si spanac!