Ciocanele de pui adobo

186

 

Ciocanele de pui adobo

Preparare15 mins
Timp de gătire40 mins
Timp total55 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Filipineza
Cuvânt cheie: ciocanele de pui in sos, reteta cu pui, reteta filipineza, sos dulce acrisor pentru pui, sos pentru pui
Porţii: 5

Ingrediente

  • 2 linguri ulei
  • 2 kg ciocanele de pui cu os si piele
  • 2 linguri catei de usturoi zdrobiti
  • 2 linguri ardei jalapeno tocati
  • 80 ml otet din vin alb
  • 155 ml sos de soia
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 3 frunze dafin

Mod de preparare

  • Pune uleiul la incins intr-o tigaie inalta si prajiti ciocanelele cate 4-5 minute pe fiecare parte. Prajiti in mai multe transe daca e nevoie.
  • Scoate puiul prajit si pune usturoiul si o lingura de jalapeno. Prajeste 30 de secunde, amestecand in continuu.
  • Pune otetul, sosul de soia, zaharul, piperul si frunzele de dafin. Amesteca si pune inapoi ciocanelele de pui.
  • Lasa-l sa dea in fiert la foc mare apoi redu focul la mediu spre mic.
  • Lasa sosul cu pui la foc incet, acopetit cu capac, cca 35 de minute pana cand carnea e patrunsa bine la interior.
  • Indeparteaza capacul si mai lasa 5 minute.
  • Opreste focul, presara restul de jalapeno si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Ciocanele de pui adobo, un preparat in stil filipinez, foarte gustos si pe placul tuturor. Sosul bogat, savuros si dulce te va cuceri pe loc.

Metoda adobo este una dintre modalitățile mele preferate de preparare a ciocanelelor de pui. Carnea este întotdeauna perfect delicată în cel mai delicios sos gros și bogat. Cel mai important, aceasta este o rețetă foarte simplă de pregătit! Acest fel de mâncare are un gust caracteristic sărat, dulce și acru. Acru de la oțet, sos de soia pentru sare, și zahăr brun pentru dulceață. Cele trei ingrediente se îmbină perfect pentru a crea o aromă echilibrată și complexă.

Începeți prin a praji bucățile de pui până când devin maro auriu. Puneți puiul într-o oală împreună cu ingredientele sosului, care includ oțet, sos de soia, zahăr brun, usturoi, piper și frunze de dafin. Adăugați un jalapeno feliat dacă vă place mâncarea puțin picanta! Lăsați puiul să fiarbă în sos până când este gătit și sosul este gros. Serviți și bucurați-vă!

Acest fel de mâncare este servit clasic cu orez. Puteți face orez alb aburit sau orez brun pentru o opțiune mai sănătoasă. Dacă sunteți cu ochii pe carbohidrati, încercați să serviți pui peste conopidă. Orice fel de mâncare laterală care înmoaie sosul va funcționa, de asemenea, cum ar fi quinoa sau piure de cartofi. De asemenea, îmi place să servesc o legumă verde pe partea laterală, cum ar fi fasolea verde, broccoli sau sparanghelul.

Daca v-a placut reteta de astazi, ciocanele de pui adobo, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close