Gnocchi cu sos all’arrabbiata

502

Gnocchi cu sos all'arrabbiata

Timp total40 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: gnocchi, idei pranz, mancare cina, reteta ieftina, reteta simpla, sos all`arrabbiata, vegan
Porţii: 2

Ingrediente

  • 350 g gnocchi
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura chilli (sau dupa gust)
  • 400 g rosii la conserva
  • 1 lingurita otet de vin rosu
  • 2 lingurite pasta de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • sare si piper dupa gust
  • parmezan razuit pentru servire

Mod de preparare

  • Curatati si tocati marunt, ceapa si usturoiul.
  • Intr-o tigaie incapatoare, incingeti la foc mediu uleiul de masline, si prajiti usturoiul cu chilli, pentru 2-3 minute.
  • Puneti si ceapa peste usturoi si mai prajiti 3 minute sau pana cand ceapa se inmoaie.
  • Etimpul sa adaugam in tigaie si pasta de rosii. Prajim pana cand culoarea se inchide usor, cca 2-3 minute.
  • Punem rosiile de la conserva, tocate, si otet. Se condimenteaza cu sare, piper si zahar.
  • Sosul se lasa la fiert, la foc mic, timp de 30 de minute.
  • Cu 10 minute inainte ca sosul sa fie gata, punem o oala cu apa sarata la fiert si fierbem gnocchi conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Cand gnocchi plutesc deasupra apei, inseamna ca s-au fiert si ii transferam in sosul de rosii. Puteti adauga putina apa din oala, peste sos, daca acesta este foarte gros.
  • Amestecati bine sosul cu gnocchi, presarati busuioc si parmezan.
  • Sunteti gata de servit !

Gnocchi cu sos all’arrabbiata- un preparat de origine italiana, cu sos picant din rosii, chilli, usturoi, ceapa si ulei de masline. Presarat cu parmezan, este un deliciu.

Ce sunt gnocchi?

Gnocchi italieni sunt galuste mici, de dimensiunea unui degetar, preparate, de obicei, din cartofi gatiti la abur. Gnocchi au o forma ovala tipica cu crestaturi facute cu furculita. Se fierb putin timp, in apa, si sunt serviti cu un sos.

Gnocchi autentici necesita maiestria de moda veche a bucatarului. Cartofii gatiti la abur sunt pisati intr-un piure cu un zdrobitor de cartofi si framantati cu faina, sare si ou intr-un aluat moale si elastic. Proportiile sunt foarte importante; gnocchi nu ar trebui sa devina prea tari, dar nici nu vrei sa se destrame atunci cand ii gatesti. Din acest aluat sunt formate rulouri subtiri lungi, acestea aratand, un pic, ca niste franghii. Fiecare „franghie” este taiată in pernute mici, iar fiecare pernuta este apasata usor cu degetul mare. Apasarea pachetelelor pe partea laterala a unei razuitori sau pe dintii unei furculițe le creeaza acel aspect crestat.

Din fericire nu este nevoie sa le pregatim noi, in bucatarie, deoarece se gasesc o multime de variante in comert.

Incearca si tu reteta mea de gnocchi cu sos all’arrabbiata!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close