Tarta cu rosii, masline si fenicul

197

 

Tarta cu rosii, masline si fenicul

Preparare45 mins
Timp de gătire15 mins
La frigider30 mins
Timp total1 hr 30 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: aperitiv, dieta vegana, fel principal, quiche, reteta rapida, reteta simpla, tarta cu fenicul, tarta cu legume, tarta cu masline, tarta cu rosii, tarta vegana
Porţii: 4

Ingrediente

Pentru crusta

  • 225 g faina
  • 1 praf de copt
  • 115 g unt rece, nesarat
  • 75 ml apa rece

Umplutura

  • 1 fenicul mic, taiat rondele
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 45 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita seminte de fenicul, macinate
  • 1/2 lingurita boia
  • 210 g rosii cherry, injumatatite
  • 50 g masline Kalamata, taiate in 4
  • 2 linguri frunze de fenicul, tocate

Mod de preparare

  • In castronul robotului de bucatarie pune faina, praful de copt si sare.
  • Adauga untul, taiat cubulete si mixeaza usor cu paleta.
  • Adauga apa putin cate putin si mixeaza pana la incorporare.
  • Acopera castronul cu folie alimentara si da-l la frigider 30 de minute.
  • Pregateste tava pentru cuptor cu gartie de copt.
  • Incinge cuptorul la 230 de grade Celsius.
  • Intinde aluatul in forma rotunda sau patrata, cu o grosime de 3 mm.
  • Intr-un castron mare amesteca feniculul, usturoiul, uleiul, semintele rasnite si boia.
  • Condimenteaza cu sare si piper.
  • Intinde mixul pe blat.
  • Aseaza rosiile, cu taietura in jos, si bucatile de masline.
  • Dati la cuptor 15-20 de minute.
  • Cand este gata, se scoate, se mai stropeste cu ulei de masline, daca toriti, si se taie felii.
  • Pofta buna!

Tarta cu rosii, masline si fenicul. O reteta simpla, gustoasa care se prapara foarte usor de catre orice incepator. Daca doresti sa reduci timpul de gatire, poti cumpara din comert aluat gata facut. Pentru coacere urmareste instructiunile de pe ambalaj.

Feniculul, Foeniculum vulgare, este cunoscut in popor si sub denumirea de anason dulce, chimion sau molura si este o planta bogata in elemente nutritive de buna calitate precum: minerale: mangan, magneziu, calciu, fier, dar si fibre alimentare, vitamine si antioxidanti. Tulpina plantei poate fi folosita ca leguma intr-o multime de preparate culinare, in timp ce fructul si semintele sunt condimente extrem de apreciate.

Feniculul are o textura crocanta si o aroma usor dulce. Acesta poate fi consumat crud sau gatit, insa pentru a fi gustos, trebuie ales corect. Cand cumperi fenicul, evita bulbii care au pete, dar si pe cei cu textura usor moale. Bulbul trebuie sa fie ferm, fara pete, iar tulpinile ar trebui sa fie verzi, nu ofilite. Tinut la frigider, feniculul va ramane proaspat in jur de 4 zile.

Cum se prepara feniculul

Feniculul poate fi consumat crud, dupa ce se indeparteaza coaja si este portionat. Acesta poate fi incorporat in salate, dar si servit alaturi de sosuri precum hummusul sau guacamole.

Daca vrei sa il gatesti, indeparteaza tulpinile cu un cutit, apoi taie bulbul pe verticala. Dupa, poti marunti bulbul dupa plac.

Feniculul poate fi folosit in supa, supa-crema, dar si sotat alaturi de alte legume, in sosuri si diferite mancaruri.

Bulbii de fenicul pot fi pregatiti la cuptor si serviti pe post de aperitiv sau garnitura.

Este adevarat ca feniculul crud este cel mai hranitor, insa si cel gatit isi pastreaza din proprietati.

Vezi aici ce fel de afectiuni poti trata cu fenicul. 

Daca v-a placut reteta de astazi, Tarta cu rosii, masline si fenicul, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close