Porc cu bere la cuptor

334

Porc cu bere la cuptor – o reteta delicioasa. Carnea iese foarte frageda si daca mai adaugi in tava si cativa cartofi, meniul este complet. Carnea la cuptor gatita cu bere este o minunatie. Berea isi pierde mirosul iar carnea capata o aroma interesanta si devine mai frageda. Tot cu bere mai puteti gati si carnea de pui, iepure, ciolan de porc, tocanita de vita etc.

Una dintre cele mai iubite preparate din bucătăria românească este friptura de porc, nelipsită din meniul meselor tradiționale sau de la orice grătar. Este un fel de The Beatles al mâncărurilor românești, pe care oricine ar trebui să știe cum să o gătească.

Pentru fripturile la gratar in aer liber iti recomand si marinada cu bere:

Pentru această marinadă, care va frăgezi foarte bine carnea și îi va da o aromă deosebită, amestecă într-un bol mare sau un recipient din sticlă (în funcție de cantitatea de carne) o bere la 0.33ml, blondă sau brună dacă vrei o aromă mai intensă, 2-3 lingurițe de ulei de măsline, 1-2 lingurițe de oțet balsamic, puțin zahăr brun, sare, piper, paprika după gust și puțină pudră de ceapă și usturoi, dacă dorești.

Amestecă bine ingredientele și distribuie uniform pe fiecare bucată de carne, iar apoi lasă-le în frigider, acoperite, timp de 1-12 ore. Ideal este peste noapte, dar nu se recomandă mai mult de 12 ore.

Porc cu bere la cuptor - o reteta delicioasa

Preparare20 minutes
Timp de gătire3 hours
La marinat2 hours
Timp total5 hours 20 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: internationala
Cuvânt cheie: carne de porc cu bere, carne de porc cu cartofi, carne de porc la cuptor, ce fel de bere folosim la fripturi, friptura cu legume la cuptor, friptura la cuptor cu bere, marinada pentru carnea de porc
Porţii: 4

Ingrediente

  • 1,5 kg carne de porc (cotlete, coaste, piept, ceafa, pulpa)
  • 500 ml bere neagra
  •  sare si piper dupa gust
  • 1 kg cartofi taiati in 4 sau ijumatatiti daca sunt mai mici
  • boia dulce

Pentru marinada

  • 2 lingurite miere
  • 2 lingurite sare mare
  • 2 lingurite mustar de Dijon
  • 1 lingura ulei de masline
  • sos Tabasco dupa gust
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita piper negru proaspat rasnit

Mod de preparare

  • Intr-un bol amesteca toate ingredientele pentru marinada.
  • Sterge bine carnea cu prosoape de hartie.
  • Unge carnea pe toate partile cu marinada.
  • Lasati carnea la marinat pentru cel putin 2 ore.
  • Incingeti cuptorul la 170 de grade Celsius.
  • Pune carnea in mijlocul tavii pentru corp si toarna pe margine berea negra.
  • Acopera tava cu folie de aluminiu si da-o la cuptor pentru o ora si jumatate. Daca berea scade excesiv va trebui completat cu apa fierbinte (calda). Aveti grija ca acest sos dulceag cu miere si bere se poate carboniza usor daca scade tare de tot!
  • Cand au trecut cele 90 de minute aseaza si carotfii in tava si condimenteaza-i cu sare, piper si boia.
  • Stropeste totul cu putin ulei, adauga o ceasca de apa, acopera cu folie de aluminiu si da tava din nou la cuptor.
  • Mai lasati o ora la copt.
  • Cand timpul a trecut indeparteaza folia, mai pune apa, potriveste cuptorul la 210 grade Celsius si mai lasa cca 15 minute sau pana cand carnea si cartofii se rumenesc frumos la suprafata.
  • Opriti aragazul, scoateti tava si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Daca v-a placut reteta de astazi , porc cu bere la cuptor,  aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close