Risotto cu rosii

124

Risotto cu rosii un preparat super simplu, la fel de gustos ca si cel clasic. Urmeaza pasii de aici pentru a obtine un super preparat pentru cina sau pranz. Fiind un preparat simplu, nu ai nevoie de mari cunostinte culinare, poate fi gatit de orice incepator. Ingredientele sunt simple iar daca nu le ai deja in bucatarie, sigur le gasesti si la magazinul din colt, nu trebuie sa dai fuga la supermarket. Acest risotto poate fi servit si cu carne de pui gatit la gratar sau cuptor. Chiar si niste creveti trasi la tigaie in putin unt cu usturoi ar fi perfecti!

Poate fi foarte simplu adaptat pentru o varianta vegana sau de post. Dovada ca putem savura un risotto delicios chiar si in perioada postului.

Pentru ca este un preparat cremos, este bine sa fie servit imediat ce este gata de preparat, pentru a ne putea bucura pe deplin de tot ce inseamna un risotto. Daca il lasam sa se odihneasca, chiar si 2 minute, deja nu mai vorbim despre un risotto pentru ca va incepe sa se intareasca si va capata aspectul unui terci. Asadar, bucurati-va de risotto cat e cald si delicios!

Risotto-ul se serveste cald cu rosii cherry taiate si cateva frunzulite de busuioc deasupra pentru decor, dar si pentru un plus de savoare! Este pur si simplu delicios!

Va invit cu drag sa incercati aceasta reteta si sa reveniti si sa imi spuneti cum a iesit reteta.

Risotto cu rosii

Preparare30 minutes
Timp de gătire35 minutes
Timp total1 hour 5 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: cum facem risotto cu rosii, orez cu rosii, reteta fara carne, reteta italiana, reteta simpla cu orez, reteta simpla cu risotto, risotto cu rosii, risotto simplu
Porţii: 4

Ingrediente

  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 conserva (aprox.800 ml) rosii in suc
  • 1 l stock de pui, legume sau apa
  • 1 ceapa mica tocata fin
  • 55 g unt
  • 420 g orez pentru risotto
  • 125 ml vin alb sec
  • 70 g parmezan razuit
  • frunze de busuioc tocat

Mod de preparare

  • Intr-o olicica de sosuri pune uleiul si prajeste 1 minut usturoiul.
  • Adauga rosiile din conserva si lasa sa fiarba 10 minute sau pana cand rosiile devin usor portocalii.
  • Pune stock-ul de pui si mai lasa 5 minute.
  • Toarna acest amestec in blender si mixeaza.
  • Pune inapoi mixul in oala, da-l din nou in fiert, condimenteaza cu sare si piper. Opreste focul si pastreaza la cald.
  • Intr-o tigaie incapatoare topeste jumatate din cantitatea de unt si prajeste ceapa.
  • Pune orezul si amesteca in continuu timp de 1 minut.
  • Adauga vinul alb si lasa la fiert pana cand acesta se evapora aproape complet.
  • Pune 1/3 din sosul de rosii peste orez si amesteca. Lasa la fiert pana cand orezul este al dente. Mai completeaza cu sos de rosii daca este nevoie.
  • Condimenteaza cu sare si piper daca este nevoie.
  • Indeparteaza de pe foc si adauga parmezan, busuioc si restul de unt. Amesteca pana cand textura lui va deveni cremoasa.
  • Imparte risotto in farfurii, orneaza cu rosii cherry taiate, parmezan si busuioc.
  • Se serveste imediat.
  • Pofta buna!

Daca v-a placut reteta de astazi, Risotto cu rosii, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close