Pui Cacciatore sau pui in stil vanatoresc
Ingrediente
- 3 linguri ulei de masline
- 6 pulpe superioare fara piele
- sare si piper dupa gust
- 1 ceapa medie, tocata
- 5 catei de usturoi pisati
- 1 ardei gras, mic, galben, tocat
- 1 ardei gras, mic, rosu, tocat
- 1 morcov mare , tocat
- 300 g ciuperci
- 65 g masline negre
- 8 crengute de cimbru
- patrunjel tocat
- 1 lingurita oregano uscat
- 150 ml vin rosu, sec
- 800 g rosii la conserva
- 2 linguri pasta de tomate
- 1/2 lingurita boia dulce sau picanta
Mod de preparare
- Condimenteaza puiul cu sare si piper.
- Intr-o cratita sau tigaie inalta, cu fundul gros, incinge 2 linguri de ulei.
- Prajeste puiul pe ambele parti, scoate-l pe o farfurie si lasa-l la cald.
- Pune inca o lingura de ulei si prajeste ceapa 3-4 minute.
- Adauga usturoiul si mai prajeste 30 de secunde.
- Adauga legumele: ardeii, morcovul, ciupercile si ierburile. Mai prajeste 5 minute sau pana cand acestea incep sa se inmoaie.
- Pune vinul, amesteca si lasa la fiert pana cand acesta isi injumatateste cantitatea.
- Adauga rosiile, pasta de tomate si boia. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
- Pune inapoi puiul si de aici ai 2 modalitati de gatire:
La aragaz
- Amesteca ingredientele si acopera vasul cu un capac.
- Lasa la fiert, la foc mic, 40 de minute sau pana cand carnea incepe sa se desfaca de pe os.
- Adauga maslinele si mai lasa 10 minute acoperit.
- Se opreste focul, se presara patrunjel tocat si sunteti gata de servit.
La cuptor
- Incinge cuptorul la 190 de grade Celsius.
- Da preparatul la cuptor pentru 50 de minute.
- Pune maslinele si mai lasa 20 de minute.
- Opreste cuptorul, scoate preparatul, presara patrunjel proaspat tocat si sunteti gata de servit.
- Pofta buna!
Pui Cacciatore sau pui in stil vanatoresc este o reteta de origine italiana, faimoasa in toata lumea. Aceasta tocanita de pui cu legume este foarte usor de preparat. Ingredientele sunt simple si le gasim in fiecare bucatarie. Se serveste foarte bine si a 2-a zi, incalzita la cuptor. Incearca pui cacciatore cu paine de casa, pur si simplu nu te poti satura de inmuiat in sosul dulce-acrisor. Dar, la fel de bine merge si cu mamaliga!
Recomand sa folositi carne cu os pentru ca e mult mai gustoasa. Daca nu doriti sa folositi pui, puteti foarte bine sa folositi orice alta carne de pasare sau chiar iepure. Iepurele merge foarte bine in aceasta tocana si are o carne slaba si gustoasa. Daca rosiile nu au destula zeama pentru a fierbe, puteti adauga cateva linguri de supa de pui sau apa.
In gospodariile italiene, puiul cacciatora era preparat cu ingrediente 100% biologice. Puiul era crescut in curte, vinul rosu provenea din podgoria personala, morcovii, ardeii, rosiile si ceapa erau cultivate in propria gradina.
In secolul XIX, aceata mancare cu carne de pui si sos, era preferata toscanilor. Era preparata cu ocazia sarbatorilor, mai ales de Craciun. Desi nu este un preparat rafinat, este atat de gustos!
Daca sunteti iubitori de preparate italiene, dati un ochi aici, avem multe preparate pentru toate gusturile si sunt foarte usor de gatit.
Daca v-a placut reteta de astazi, pui Cacciatore, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.