Carne guisada
Ingrediente
- 1 lingura ulei vegetal
- 1,3 kg carne de vita, taiata cubulet de 2,5 - 3cm
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 65 g ceapa tocata
- 65 g ardei verde tocat
- 4 catei usturoi zdrobit
- 2 linguri faina
- 130 g rosii tocate
- 65 ml sos de tomate
- chimion pudra dupa gust
- oregano uscat dupa gust
- chili pudra dupa gust
- paprika
- coriandru tocat
- 250 ml stock de vita
Mod de preparare
- Incinge uleiul intr-o oala incapatoare.
- Puneti la prajit carnea de vita, condimentati cu sare si piper.
- Prajiti cate 3-4 minute pe fiecare parte. Prajiti in ture daca nu are loc toata odata. Important este sa se prajeasca intr-un singur strat.
- Odata prajita carnea, turnati-o inapoi in oala, adaugati ceapa, ardeiul verde si mai prajiti 4-5 minute sau pana cand legumele s-au inmuiat.
- Adauga usturoiul si mai lasa 30 de secunde.
- Adauga faina si mai lasa 1 minut.
- Pune rosiile, sosul de rosii, chimion, oregano, chilli, paprika si stock-ul de vita.
- Amesteca si lasa sa dea in fiert la foc mediu spre mare.
- Acopera oala, da focul incet si lasa sa fiarba 2 ore, amesteand ocazional, pana cand carnea de vita devine foarte moale. Daca stock-ul scade foarte mult, mai adauga, insa incalzeste-l bine inainte.
- Opreste focul, presara coriandru si serveste!
- Pofta buna!
Carne guisada este o reteta de origine mexicana, foarte usor de pregatit, cu ingrediente simple. Urmeaza ghidul de aici pentru o reteta perfecta.
Serviți carnea de vită guisada, in burritos, enchiladas sau multe alte feluri de mâncare de specialitate diferite!
Carne guisada este un tip de carne de vită gătită cu roșii, ardei și ceapă. Începeți prin a praji carne de vită până când devine maro auriu. Adăugați ardei și ceapă în oală, apoi gătiți până când legumele sunt moi. Se amestecă făină pentru a ajuta la îngroșarea sosului. Apoi, adăugați roșii proaspete taiate cuburi împreună cu sos de roșii, bulion de vită și un sortiment de condimente. Acoperiți oala și lăsați carnea să fiarbă pe aragaz până când este foarte fragedă. Adăugați niște coriandru, apoi serviți și bucurați-vă.
Sfaturi pentru o reteta perfecta
- Puteți face carne guisada cu până la două zile înainte de a planifica să-l serviți. Carnea va deveni și mai aromată pe măsură ce stă în sos. Reîncălziți carnea de vită într-o tigaie pe aragaz la foc mic până când se încălzește.
- Acest fel de mâncare este un candidat excelent pentru congelator. Așezați carnea gătită în recipiente etanșe sau pungi de congelator și depozitați-o în congelator până la 2 luni. Dezghețați în frigider peste noapte, apoi reîncălziți-vă pe aragaz.
Daca v-a placut reteta de astazi, Carne guisada, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube.