Cum sa faci tortillas acasa

18

Cum sa faci tortillas acasa

Preparare20 mins
Timp de gătire10 mins
Timp total30 mins
Fel de mâncare: baza pentru mancare
Bucătaria: Mexicana
Cuvânt cheie: cum sa faci tortillas, ingrediente pentru tortillas, lipii de casa, lipii mexicane, tortilla de casa, tortilla mexicana, tortillas reteta, tortillas simple
Porţii: 18

Ingrediente

  • 250 g faina
  • sare
  • 360 ml apa calduta

Mod de preparare

  • Intr-un castron incapator pune toate ingredientele si amesteca cu manca pana se omogenizeaza, cca 2minute.
  • Acopera castronul cu un prosop curat si lasa la odihnit 10 minute.
  • Imparte aluatul in bucati mici de marimea unei mingiute de golf. Cam 2 linguri de aluat pentru o torilla.
  • Aseaza mingiutele pe un platou si acopera-le cuun prosop umed sa nu se usuce la suprafata.
  • Puneti o tigaie cu fundul gros la incins bine.
  • Intinde fiecare tortilla cu un sucitor, pentru a-i da o forma rotunda cu o grosime foarte subtire de cativa mm.
  • Cand tigaia a inceput sa fumege, pune tortilla la copt, cate 30 de secunde pe fiecare parte.
  • Continua procesul cu restul de tortillas.
  • Odata scoase din tigaie, acestea se acopera cu un prosop curat, pentru a inmuia.
  • Se consuma imediat sau se pastreaza la frigider intr-o punga de plastic.
  • Pofta buna!

Cum sa faci tortillas acasa? Cu doar doar 3 ingrediente, nimic mai simplu! Rezultatul este net superior celor din comert. Pe lângă tortillas se pot folosi cu succes pentru shaorma, sandwich-uri, roluri cu brânză și somon etc.

Tortilla mexicană nu trebuie confundată cu cea spaniolă, care este o omletă umplută cu legume.

In Mexic şi în statele din sud-vestul Americii, dintre care unele au aparţinut cândva Mexicului, tortilla este un aliment de bază. Tortilla de porumb se prepară dintr-un aluat de masa harina, porumb alb uscat şi măcinat.

Tortilla are un diametru de aproximativ 15 cm. Aluatul este amestecat cu apă, apoi întins cât mai subţire posibil, cu un sucitor scurt şi uşor. Lipiile se coc într-o tavă.

Făina de porumb nu se păstrează vreme îndelungată, iar lipiile trebuie mâncate imediat, astfel încât se servesc la masă învelite într-un şervet cald sau se aduc într-un coş împletit, care reţine căldura.

Tortillas se umplu şi se rulează uneori, în acest caz fiind numite tacos.

Tortilla din grâu este deseori mai mare decât cea din porumb şi se prepară din făină albă, harina de trigo. Se pregăteşte şi se coace la fel ca o tortilla din porumb, dar se păstrează mai bine.

Se poate rula mai uşor, astfel încât este desectri umplută şi împachetată, formând un burrito sau o enchilada.

Daca v-a placut reteta de astazi, cum sa faci tortillas acasa, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close