Fasii crocante din piept de pui – Chicken Fingers

526

 

Fasii crocante din piept de pui - Chicken fingers

Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Americana
Cuvânt cheie: chicken fingers, crispy strips, piept de pui, pui crocant, reteta cu pui
Porţii: 2

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat, fara piele
  • 400 ml lapte 
  • pudra de usturoi
  • 4-5 catei de usturoi 
  • 2 oua mari 
  • 100-150 g faina 
  • o punga cereale de porumb 
  • sare piper boia de ardei dulce/iute 
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

  • Taie pieptul de pui in fasii de 4-5 cm, cu grosimea de 1 cm.
  • Intr-un castron incapator, pune laptele, urmat de pudra de usturoi sau cateii de usturoi pisati, sare, piper si boia de ardei, dulce sau iute, dupa preferinta.
  • Amesteca laptele incat sa incorporezi toate condimentele, apoi adauga pieptul de pui si acopera castronul cu folie sau capac si da-l la frigider pentru 30-60 minute.
  • Dupa ce timpul s-a scurs, scoate castronul din frigider si trece strips-urile de pui rand pe rand prin faina, oul batut si prin fulgii de porumb bine sfaramati in prealabil.
  • Prajeste strips-urile in baie de ulei pana cand devin aurii.

Notes

✽ Le mai poti prepara si altfel, in cuptorul preincalzit, insa ai grija sa nu le pui intr-o tava obisnuita, ci mai degraba pe gratarul aragazului sau intr-o tava cu gaurele, incat caldura sa circule in jurul puiului si sa il gateasca in profunzime.
✽ Serveste strips-urile de pui cu un sos de usturoi, smantana sau cu un sos dulce-acrisor.

Fasii crocante din piept de pui. Chicken fingers sau crispy strips, cum vrei sa le numesti. Este o modalitate de preparare delicioasa, a pieptului de pui, deloc pretentioasa si ieftina.

Suntem deja mari iubitori si consumatori de mancare tip fast food, le gasim pe toate strazile. Tocmai de aceea v-am prezentat astazi o alta reteta de origine americana, care se prepara foarte simplu si acasa. Asa cum am supus mai sus, pentru un mod mai sanatos de preparare, va sfatuiesc sa le faceti la cuptor. De asemenea, stiu ca multi dintre voi aleg cartofii prajiti in locul unei salate, incercati sa-i faceti tot la cuptor. Sunt o multime de modalitati de gatire a cartofului la cuptor, la fel de gustoase ca si cartoful prajit in ulei. Mai simplu spus, evitati pe cat posibil prajirea.

Reteta aceasta o gasim in mai toate meniurile restaurantelor. Copiii o adora si ati putea sa-i surprindeti chiar acasa cu acest preparat.

Ingredientele necesare le gasim in orice bucatarie romaneasca, deloc scumpe si la indemana.

Aceasta reteta aduce un plus de gust pieptului de pui, care stim ca este mai putin preferat si sarac in savoare.  Dar, este si una dintre cele mai sanatoase carnuri, depinde bineinteles de preparare.

Spor la gatit fasii crocante din piept de pui 😉

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close