Chiftelute de miel si sos cu menta

167

Chiftelute de miel si sos cu menta si iaurt. Poti da un gust usor sofisticat retetei traditionale de chiftelute, cu doar cateva ingrediente in plus.

Carnea de miel este adesea ocolita de catre consumatori din cauza mirosului specific, dar si pentru ca poate fi destul de pretentioasa in ceea ce priveste prepararea.

Trebuie sa stii ca aceasta carne rosie este foarte bogata in minerale esentiale pentru sanatate, asa cum sunt fierul, seleniul si zincul. In plus, este bogata in acizi grasi si contine intreg complexul de vitamine B.

Carnea de miel este, de asemenea, dietetica si te poate ajuta sa scapi de colesterolul rau. 100 g de carne de miel contin peste 30 g proteine si aproape 10 g grasimi, fara a depasi 215 calorii.  Contrar asteptarilor, preparatele pe baza de carne de miel sunt fragede si suculente (atunci cand aceasta este proaspata si pregatita corespunzator).

Astazi am ales sa fac aceste chiftelute la cuptor. Sunt mai sanatoase si carnea nu isi pierde toate proprietatile. Le puteti prepara dupa bunul plac. O alta varianta ar fi sa le trageti putin la tigaie si apoi sa le dati la cuptor.

Chiftelute de miel cu sos de menta

Preparare20 minutes
Timp de gătire10 minutes
Timp total30 minutes
Fel de mâncare: aperitiv
Bucătaria: internationala
Cuvânt cheie: carne de miel tocata, chiftele cu carne, chiftele cu carne tocata, chiftele in sos, chiftele prajite, chiftelute cu carne de miel, chiftelute cu menta, sos de iaurt pentru carne, sos de iaut cu menta
Porţii: 4

Ingrediente

  • 675 g carne tocata de miel
  • 125 g pemet
  • 1 ou
  • 1 catel de usturoi tocat
  • frunze de menta tocata, dupa gust
  • 30 ml ulei de masline
  •  sare si piper dupa gust

Pentru sos

  • 250 ml iaurt (10% grasime)
  • frunze de menta tocate, dupa gust
  • un varf de lingurita de curry pudra
  • zeama stoarsa de la un lime
  • coaja roasa de la un lime

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 180 de grade.
  • Pregateste tava de copt cu hartie de copt.
  • Intr-un castron amesteca toate ingredientele pentru chiftelute, cu exceptia uleiului.
  • Cu palmele unse cu ulei, formeaza chiftelutele si aseaza-le in tava de copt.
  • Dati chiftelutele la cuptor pana cand se coc bine la interior. Timpul variaza in functie de cuptor si de marimea chifteluteor. (aprox. 15-20 min)
  • Pregateste si sosul cat timp chiftelele stau la cuptor.
  • Amesteca toate ingredientele intr-un castron. Da-l la frigider pana cand chiftelutele sunt gata.
  • Pofta buna.

Daca v-a placut reteta de astazi, Chiftelute de miel si sos cu menta, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close