Supa Minestrone – reteta pas cu pas

272

 

Supa Minestrone - reteta pas cu pas a supei de origine italieneasca

Preparare20 mins
Timp de gătire50 mins
Timp total1 hr 10 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: dieta keto, dieta vegana, fel principal, reteta cina, reteta pranz, supa cu parmezan, supa de legume, supa italieneasca, supa minestrone, supa simpla
Porţii: 6

Ingrediente

  • 3 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi, pisati sau tocati
  • 3 cepe shallot
  • 130 g frunze de telina, tocate
  • 120 g morcovi, tocati
  • 400 g legume tocate la alegere ( zucchini, ardei galben, fasole verde, cartofi)
  • oregano uscat
  • busuioc uscat
  • piper proaspat macinat
  • 2 l stock de legume (cauta reteta noastra pe site)
  • 800 g rosii la conserva, tocate, cu tot cu suc
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 400 g fasole alba
  • 400 g fasole rosie
  • 50 g paste mici
  • 65 g baby spanac sau baby kale
  • parmezan razuit pentru servit

Mod de preparare

  • Intr-o oala mare puneti uleiul de masline si lasati-l la incins la foc mediu.
  • Puneti la prajit ceapa pana cand se caramelizeaza usor.
  • Puneti usturoiul si mai prajiti 30 de secunde.
  • Puneti tulpinile de telina si morcovii, prajiti-i pana se inmoaie usor.
  • Adaugati oregano, busuioc sare si piper.
  • Puneti acum si restul de legume pe care le-ati ales.
  • Mai lasati 2 minute si puneti stock-ul de legume.
  • Adaugati pasta de rosii si rosiile de la conserva cu suc cu tot.
  • Dati focul tare si lasati la fiert, amestecand ocazional.
  • Micsorati focul puneti frunzele de spanac sau kale si cele 2 tipuri de fasole.
  • Lasati la fiert, la foc mic si neacoperit inca 35 de minute.
  • Intre timp, puneti o oala mica cu apa sarata la fiert si fierbeti pastele al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Puneti pastele, scurse de apa, in supa.
  • Opriti supa, mai lasati-o 5 -10 minute acoperita, la odihnit.
  • Se serveste in castroane cu parmezan razuit deasupra.
  • Pofta buna!

Supa Minestrone – reteta pas cu pas a supei de origine italieneasca, bogata in legume si perfecta pentru orice masa. De asemenea perfecta pentru perioada postului, dieta vegana sau keto.

Supa minestrone este un fel principal de origine italiana. Contine legume diverse, paste sau orez si care nu se gateste dupa o reteta fixa, ci poate contine orice ingrediente gasesti prin camara sau frigider. Noi iti propunem o varianta de supa minestrone de post, cu paste, fasole, rosii si alte legume la indemana. Serveste-o fierbinte, cu parmezan vegan sau parmezan normal, deasupra (in fiecare farfurie) si plecati intr-o excursie virtuala de familie in Italia!

Unele dintre primele mentiuni ale supei minestrone dateaza dinaintea expansiunii triburilor latine in teritoriul care a devenit ulterior Imperiul Roman. Atunci, viitorii romani aveau o dieta vegetariana de nevoie, supa minestrone incluzand ceapa, linte, varza, usturoi, fasole, morcovi, ciuperci, sparanghel si napi. Abia in secolul 2 i.Hr., cand Roma a monopolizat reteaua comerciala si de transport, produse extrem de diverse au inundat capitala si romanii au inceput sa isi schimbe alimentatia.

Stiati ca…
  • Tulpinile de telina contin antioxidanti, reduc inflamatia si nivelul colesterolului, ajuta digestia, au un indice glicemic scazut si un efect alcalinizant? In plus, telina este un aliment natural perfect pentru curatarea ficatului: consumul regulat de telina poate preveni bolile la nivelul acestui organ, datorita continutului de vitamine (A, B, C) si fier din aceasta si datorita proprietatilor ei diuretice (care ii permit sa elimine toxinele din corp).

Gaseste mai multe retete italienesti aici:

Aboneaza-te la Newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai interesante retete culinare. De asemenea, ne poti urmari pe Facebook dar si pe Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close