Ostropel de pui

24

Ostropel de pui

Preparare10 mins
Timp de gătire45 mins
Timp total55 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Romaneasca
Cuvânt cheie: mancare romaneasca, mancare traditionala romaneasca, Ostropel de pui, pui cu sos de rosii, sos de rosii cu usturoi
Porţii: 4

Ingrediente

  • 1 kg pulpe de pui cu piele si os
  • 400 ml rosii in conserva
  • 6-7 catei de usturoi
  • Putin ulei pentru prajit
  • 1 ceapa medie, tocata solzisori
  • 200 ml apa fierbinte
  •  sare si piper dupa gust
  • 2 frunze dafin
  • patrunjel tocat pentru servit

Mod de preparare

  • Incingeti uleiul intr-o tigaie inalta si prajiti pulpele pe ambele parti (8-10 min). Condimentati cu sare si piper.
  • Scoate carnea pe o farfurie si pastreaz-o la cad.
  • In aceeasi tigai pune ceapa la prajit si jumatate din cantitatea de usturoi pisat, si prajeste pana cand ceapa devine sticloasa.
  • Adauga rosiiile si mai prajeste 1 minut. Condimenteaza cu sare.
  • Pune apa fierbinte, foile de dafin, amesteca si adauga carnea de pui in sos.
  • Acoperiti cu un capac si lasati la fiert 20-30 de minute, la foc mic. Gustati si daca sosul este prea acru puteti adauga cu o jumatate de lingurita de zahar.
  • Cand puiul este foarte bine fiert si se desface usor de pe os, adauga si restul de usturoi si amesteca. Opreste focul.
  • Mai lasa la odihnit 5 minute, presara patrunjel tocat deasupra si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Ostropel de pui, un preparat foarte gustos si aromat, servit de obicei cu mamaliga sau piure de cartofi. Este potrivit pentru orice sezon, mai ales ca in sezonul rece avem deja camara plina cu conserve de rosii.

Exista mai multe variante de ostropel, iar ceapa este o leguma la care eu nu renunt, mai ales ca da un plus de dulceata rosiilor acrisoare. Nici la frunzele de dafin nu renunt, imi place parfumul lor in mancare.  Puteti face si cu pulpe dezosate, insa stim cu totii ca bucatile de carne cu os sunt mult mai gustoase. Puteti folosi si vin la gatirea acestei retete, puneti jumatate vin si jumatate apa. Vinul se adauga peste ceapa prajita si mai asteptati 2-3 minute ca sa se evapore alcoolul inainte de a continua pasi retetei.

Ingredientele de care ai nevoie de află tot timpul la îndemâna ta și nu sunt deloc scumpe. Mai mult decât atât, ostropelul de pui se gătește într-un timp relativ scurt și este perfect pentru a-l servi atât la prânz cât și seara, la cină.

Daca v-a placut reteta de astazi, ostropel de pui ,  aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close