Pachetele cu somon si praz

273

Pachetele cu somon si praz

Preparare15 mins
Timp de gătire40 mins
Timp total55 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: peste cu legume, peste la cuptor, praz, retete cu somon, somon, somon cu legume
Porţii: 4
Calorii: 358kcal

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 50 g unt nesarat
  • 2 buc praz
  • 4 file somon fara piele si oase
  • 8 linguri vin alb, sec
  • 4 linguri apa
  • 1 lingura capere
  • cateva frunze de marar
  •  sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 200 grade Celsius
  • Topeste untul intr-o tigaie la foc mediu.
  • Taie 4 fasii de hartie de copt, de aprx. 40 de cm, si unge-le cu unt din tigaie
  • Prajul se taie julien si se prajeste in tigaia cu unt timp de 6-8 minute. Se condimenteaza cu sare si piper
  • Jumatate din cantitatea de praz din tigaie se imparte in mod egal pe fiecare hartie de copt
  • Peste prazul din hartie se aseaza cate o bucata de somon.
    hartia se impatureste in jurul somonului, pentru a forma o mica parcela.
  • Puneti acum in fiecare pachetel cate 2 lingurite de vin, 1 de apa , capere, sare, piper, marar si restul de praz prajit.
  • Pachetelele se aseaza intr-o tava si se baga la cuptor 15 minute sau pana cand somonul este gata.

Pachetele cu somon si praz, un preparat sanatos care te ajuta sa-ti controlezi greutatea chiar daca nu esti la dieta.

Retetele cu peste ofera alternative nutritionale sanatoase, fiind recomandate de expertii in nutritie pentru o dieta cu adevarat echilibrata.

Somonul, tonul sau codul reprezinta surse inegalabile de proteine, grasimi esentiale omega 3, vitamine si minerale, nutrienti de baza pentru o viata lunga, lipsita de boli.

Carnea de peste, in general, este un aliment care ajuta la controlul greutatii corporale si la prevenirea bolilor de inima. Somonul, tonul si alte specii de peste gras sunt surse importante de acizi grasi omega-3, cu rol in mentinerea sanatatii creierului si a sistemului cardiovascular.

Codul furnizeaza din plin proteine, grasimi sanatoase, vitaminele B6 si B12, fiind cel putin la fel de sanatos ca popularul somon.

Persoanele care mananca in mod regulat peste urmeaza un regim alimentar mai sarac in calorii si grasimi saturate, fiind expuse unui risc mai mic de a dezvolta afectiuni cardiace. O portie de peste are un sfert din caloriile unei portii de carne rosie. In plus, pestele este o alternativa excelenta de mentinere sub control a nivelului de colesterol, furnizand cantitati foarte mici de grasimi saturate.

Pregatiti cat mai des retete cu peste si bucurati-va din plin de toate beneficiile acestui aliment cu adevarat sanatos!

Gatitul carnii de peste poate parea dificil, mai ales ca pestele este mult mai fragil si carnea are tendinta sa se rupa usor.

Stiind cateva lucruri despre fiecare etapa, de la alegerea pestelui la supermarket sau la magazinul specializat pana la condimentele care ii dau un plus de gust, vei vedea ca prepararea acestui tip de carne nu este atat de complicata.

Cum alegi carnea de peste potrivita

Indiferent daca alegi file de peste sau peste intreg, acesta trebuie sa aiba un miros marin, cu o tenta dulceaga. Orice miros neplacut indica alterarea carnii. Nu te sfii sa mirosi fiecare peste pentru a-l alege pe cel mai bun.

Chiar daca iti procuri carnea de peste de la o pescarie sau de la supermarket, aceasta trebuie sa fie inconjurata de gheata, departe de razele soarelui (mai ales pe timpul verii).

In cazul in care alegi sa cumperi peste intreg, verifica ochii si branhiile. Ochii stralucitori sunt semne ale prospetimii, in timp ce ochii gri, tulburi, sunt dovada unui peste vechi. Branhiile unui peste proaspat ar trebui sa aiba o culoare luminoasa si o textura metalica; decolorarea si petele maronii sunt primele semne ale alterarii.

In momentul in care te-ai decis asupra pestelui sau pestilor potriviti, roaga vanzatorul ca dupa cantarire sa iti adauge in punga si gheata – astfel, pestele va fi transportat in deplina siguranta pana acasa. In cazul pestelui congelat, acesta trebuie sa fie ferm la atingere.

Cum depozitezi carnea de peste

Este recomandat ca pestele sa nu fie pastrat la frigider mai mult de doua zile. Daca vrei sa il pastrezi mai mult timp, pune-l in pungi si apoi la congelator.

Pestele gras este mai rezistent la congelator fata de pestele slab. Daca decongelarea se face dupa mai mult de o saptamana, pestele mai fragil se va marunti. De asemenea, pestele intreg rezista mai bine decat pestele file.

Pentru dezghetare, poti lasa pestele la frigider intr-un bol incapator, sub jet de apa rece sau la cuptorul cu microunde. Dupa gatire, pestele poate fi pastrat la frigider cel mult trei zile.

Cum verifici daca pestele e perfect gatit

Daca reteta spune ca pestele trebuie sa stea 30 minute pe foc, cel mai bine ar fi sa verifici la fiecare sapte minute pentru a vedea daca s-a facut. Astfel, vei evita supragatirea sau posibilitatea de a obtine un preparat uscat si fara gust.

Pestele isi schimba culoarea atunci cand este gata, insa poti sa iti dai seama daca este gatit corect si aplicand testul furculitei. Cand ti se pare ca ar fi gata, introdu furculita in el. Pestele trebuie sa se desparta usor, chiar pe liniile naturale ale carnii. Daca se intampla acest lucru, inseamna ca este gata.

Incerca si tu reteta mea, pachetele cu somon si praz!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close