Prajitura japoneza cu patrunjel. Suna interesant, nu? Curiozitatea m-a impins sa incerc aceasta reteta unica si am fost placut surprinsa. Pentru cei carora nu le place patrunjelul, o alta varianta ar fi pudra de matcha. O sa fiti surprinsi de cat de pufoasa poate sa iasa. Restul ingredientor sunt simple si ieftine. Reteta seamana cu un cheesecake foarte aerat si pufos. Practic se topeste in gura.
Suntem sceptici cand vine vorba de retete noi, insa daca gasim momentul potrivit, ar trebui sa le incercam. Daca nu ajungem in Japonia, sa aducem Japonia la noi in bucatarie. Pentru un meniu complet japonez, cauta pe site mai multe retete. Eu una sunt innebunita dupa mancarea japoneza, in general asiatica. Stilul lor de a gati mi se pare foarte corect si ingredintele nu-si pierd proprietatile prin fierbere sau prajire prea multa. Imi plac legumele care raman usor crocante, puiul, pestele combinat cu sosurile lor dulcegi.
Pentru reteta asta ai nevoie de 40 de minute pentru preparare, o ora si jumatate pentru gatire si de cateva ore pentru racire completa la frigider. Dar crede-ma ca merita! Poti sa o servesti simpla, dulceata sau miere.
Prajitura japoneza cu patrunjel
Ingrediente
- 75 g faina
- 3 linguri amidon de porumb
- putina sare
- 125 ml lapte
- 45 g frunze de patrunjel tocate fin
- 250 g crema de branza
- 55 g unt nesarat
- 15 ml zeama de lamaie
- 6 oua separate
- 160 g zahar
Mod de preparare
- Incinge cuptorul la 165 de grade Celsius. Pregateste si tava de copt cu hartie de copt. (marime aprox. 20x20cm)
- Intr-un castron amesteca faina, amidon si sare. Pune deoparte.
- In recipientul blender-ului pune patrunjelul si laptele. Mixeaza bine.
- Topeste in bain marie untul, smantana si sucul de lamaie amestecand in continuu pana cand mixul devine cremos. Indeparteaza oala.
- Adauga galbenusurile, mixul de lapte si patrunjel si amesteca bine.
- Pune si faina in ploaie, amestecand cu un tel.
- Intr-un castron mixeaza albusurile de ou pana cand formeaza varfuri, adaugand zahar putin cate putin.
- Transfera spuma de albusuri si zahar peste aluatul cu faina, amestecand usor cu un tel.
- Pune aluatul in tava de copt si intinde-l egal.
- Fierbe apa intr-o oala.
- Aseaza tava cu prajitura intr-o tava mai mare.
- Pune apa fierbinte in tava mai mare pana cand nivelul se ridica la 1/3 din inaltimea tavii cu prajitura.
- Dati la copt pentru 1h si 15 min.
- Scoate tava cu prajitura din cuptor si las-o la racit complet.
- Cand aceasta s-a racit, se acopera si se da la frigider pentru aprox. 5-6 ore.
- Se taie cubulete si se serveste cu simpla sau cu gemuri.
- Pofta buna!
Daca v-a placut reteta de astazi, Prajitura japoneza cu patrunjel, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.