Magret de rata cu sos de rodie

275

Magret de rata cu sos de rodie un preparat minunat atat ca gust cat si vizual. Pe cat de complicat suna, pe atat de simplu pregateste.

Magretul este un piept de gâscă sau rată îngrășată. Un mușchi obținut prin decuparea celor două părți constituente ale pieptului de rată sau de gâscă îngrășată prin îndopare. Este bine să facem distincția între magret, care provine de la gâscă sau rată îndopată și file care provine de la animalele ne îngrășate.

Bucătarii francezi sunt îndrăgostiţi iremediabil de preparatele din carne de raţă. Nu cred că există gurmanzi pe lumea asta care să nu fi auzit de „îndelung aclamatul” foie gras. Acel pateu de ficat ce-ţi înnebuneşte papilele gustative. La fel de renumit e şi confit-ul de raţă. Este prezent atât în cele mai sofisticate meniuri ale celebrelor restaurante franceze, cât şi în cele mai modeste bucătării.

Magret de rata este un preparat absolut fabulos şi, credeţi-mă pe cuvânt, nu exagerez când spun asta. Rata are o carne rosie, cu un gust bogat, robust si o aroma mai intensa decat a puiului

Magret de rata cu sos de rodie

Preparare20 minutes
Timp de gătire30 minutes
Timp total50 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: frantuzeasca
Cuvânt cheie: cum preparam carnea de rata, magret de rata, piept de rata, piept de rata cu sos de fructe, reteta simpla cu rata, sos de rodie pentru carnea de rata, sos de rodie pentru rata, sosuri pentru carnea de rata
Porţii: 4

Ingrediente

  • 2 buc magret de rata (450 g fiecare)
  • sare si piper dupa gust
  • 75 ml suc proaspat stors de rodie
  • 75 g samburi de rodie
  • 15 ml miere
  • 45 ml ulei de masline
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

  • Cu un cutit bine ascutit indeparteaza cu grija surplusul de grasime de pe pieptii de rata (daca are multa), fara sa ajungi la carne.
  • Condimenteaza carnea bine cu sare si piper, pe toate partile.
  • Prajeste piptii cu partea cu grasime in jos cca 15 min. Intoarce si mai prajeste 10 minute. (poti praji dupa bunul plac daca nu e suficient sau prea mult)
  • Scoate pe o farfurie si lasa la cald.
  • Intr-o alta tigaie pune sucul de rodie si mierea la fiert pana cand acesta isi injumatateste cantitatea.
  • Adauga patrunjel si ulei de masline.
  • Felieaza pieptii de rata si aseaza pe un platou.
  • Toarna sos deasupra si orneaza cu samburi de rodie.
  • Se serveste imediat.
  • Pofta buna!

Daca v-a placut reteta de astazi, Magret de rata cu sos de rodie, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close