Manestra – reteta traditioanala greceasca

465

Manestra - reteta traditioanala greceasca cu rosii proaspete si orzo

Preparare5 minutes
Timp de gătire25 minutes
Timp total30 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Greceasca
Cuvânt cheie: ce este manestra, cum facem manestra, ingrediente pentru manestra, mancare cu orzo, mancare cu rosii, manestra cu rosii proaspete, manestra greceasca, manestra simpla, reteta simpla de manestra
Porţii: 4

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie tocata fin
  • 2 catei de usturoi tocati fin
  • fulgi de chilli dupa gust
  • 1 lingura paste de tomate
  • 75 ml vin rosu sec
  • 250 g orzo
  • 400 g rosii tocate cubulete (se indeparteaza samburii si zeama din interior. Doar pulpa)
  • oregano uscat
  • 1 lingurita zahar
  • 1 l stock de legume
  •  sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Incinge uleiul intr-o oala si prajeste la foc mediu ceapa pana cand aceasta se inmoaie. 3-4 minute.
  • Adauga usturoiul si fulgii de chilli si mai prajeste 1 minut.
  • Pune pasta de tomate si mai lasa 1 minut.
  • Adauga vinul si amesteca. Lasa 1-2 minute sa fiarba pana cand alcoolul se evapora.
  • Pune orzo si amesteca in continuu 1-2 minute.
  • Acum adauga rosiile cubulete, zaharul, oregano si stock-ul de legume.
  • Dati in fiert apoi miscorati flacara aragazului si lasa la fiert 15 minute sau pana cand orzo este fiert. Poti adauga putina apa daca sosul este prea gros.
  • Opreste focul si serveste cu branza feta deasupra daca doresti.
  • Pofta buna!

Manestra – reteta traditioanala greceasca cu rosii proaspete si orzo. Gata in doar o jumatate de ora, perfecta pentru pranz sau cina. Daca nu este sezonul rosiilor, poti folosi si rosiile de la conserva. Manestra este o combinatie intre risotto si supa, preparata cu orzo, niste paste foarte mici, in locul orezului. Cat despre lichid, poti sa lasi mai mult sau mai putin, dupa plac.

Acest preparat, in Grecia se serveste cu foarte multa branza feta deasupra. Daca respeti dieta vegana, poti gasi o alternativa buna a acestei branze.

Ce este orzo

Orzo este o pasta foarte mica, in forma bobului de orez, care se poate folosi si gati in acelasi mod ca orezul. Ca si alte paste fainoase, orzo se poate servi cald sau rece. Se poate folosi la supe, salate sau alte preparate.

Cuvantul orzo înseamnă orz în italiană, dar pastele orzo nu conțin orz. E facut, de obicei, cu făină de grâu dur, denumit și semolina. Culoarea naturală a orzo este de culoare albă. Alți înlocuitori ai orzo sunt paste fregola și cuscus, în funcție de felul în care sunt preparate.

Daca ti-a placut reteta noastra de astazi, Manestra – reteta traditioanala greceasca, si doresti sa ne sustii, urmareste-ne paginile de Facebook si Instagram sau aboneaza-te la Newsletter-ul nostru.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close