Scoici cu vin si usturoi
Ingrediente
- 130 g unt
- 5 catei usturoi pisati
- fulgi de chilli dupa gust
- 250 ml vin alb sec
- 2 kg scoici spalate
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
- patrunjel tocat si felii de lamaie pentru servit
Mod de preparare
- Intr-o tigaie mare sau oala incinge topeste untul la foc mediu.
- Adauga usturoiul si fulgii de chilli si prajeste 30 de secunde.
- Pune vinul si lasa sa dea in fiert fara sa clocoteasca.
- Pune scoicile, sare si piper. Amesteca si acopera oala.
- Lasa la fiert 5-7 minute pana cand cochilia scoicilor se deschide.
- Indeparteaza scoicile care nu s-au deschis.
- Pune zeama de lamaie si patrunjelul.
- Gusta si mai adauga sare si piper daca este nevoie.
- Opreste focul, scoate scoicile pe farfurii, orneaza cu felii de lamaie si sunteti gata de servit.
- Pofta buna!
Scoici cu vin si usturoi, un preparat simplu pe care fiecare dintre noi l-a gustat cel putin o data. Gata in numai 30 de minute.
Vin azi cu alta reteta clasica, de data asta cu scoici la tigaie si as vrea chiar s-o cititi atent. Sa nu va fie frica sa iesiti din rutina zilnica a ciorbelor si fripturilor! Este bineinteles mai simplu sa gatesti ce iti este la indemana, dar mai nou este chiar foarte usor de gasit si scoici proaspete, bunicele, la un pret decent. Scoicile la tigaie, sau midii cu vin si usturoi, as zice ca este mancarea cea mai ieftina si accesibila din fructe de mare. Are un mare efect si este chiar delicioasa daca le combinati corect cu bagheta crocanta si lamaie proaspat stoarsa.
Aveti grija sa alegeti scoici proaspete, sa miroasa a mare si nu a peste stricat. Nu cumparati scoici dubioase, stricate si urat mirositoare! Mai bine amanati gatirea retetei pe alta zi. Scoicile cumparate trebuie sa fie majoritatea inchise si se vor gati in cel mai scurt timp, cel tarziu a doua zi. De incercat langa un pahar de vin alb bine racit.
Alte retete cu fructe de mare
- Risotto cu fructe de mare
- Paste cu fructe de mare
- Creveti cu unt si usturoi
- Supa crema cu creveti
- Creveti cu sos alb
- Jambalaya cu creveti
- Paella mixta
Daca v-a placut reteta de astazi, scoici cu vin si usturoi, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.