Inghetata cu ciocolata neagra si capsuni
Ingrediente
- 300 g capsuni, taiati in doua
- 200 g lapte condensat
- 300 ml smantana lichida
- 3 linguri cacao pudra
- 30 g ciocolata neagra tocata bucatele mici
- cateva linguri de zahar - optional
Mod de preparare
- Pune in vasul mixerului capsunele si zahar, daca folositi.
- Pulsati de cateva ori pentru a marunti fructele. Nu-l faceti piure.
- Puneti capsunele intr-o oala mica si dati la fiert 2 minute sau pana cand acesta se ingroasa usor. Lasati la racit complet.
- Intr-un castron mare amesteca laptele condensat, smantana lichida si cacao.
- Mixati cu mixerul de mana pana cand se formeaza o frisca cu varfuri .
- Adaugati peste frisca piureul de capsuni si bucatelele de ciocolata. Amestecati bine.
- Transferati mixul intr-o tava de chec si dati la congelator pentru cel putin 6 ore sau peste noapte.
- Enjoy!
Inghetata cu ciocolata neagra si capsuni un desert racoritor pentru toti gurmanzii. Foarte usor de preparat, cu ingrediente ieftine. Daca sunteti ca mine si sunteti mare fan al acestei combinatii de inghetata, dar nu va place cea de la cutie din comert, reteta asta va fi un vis pentru voi. Pentru un gust si mai sofisticat, eu am folosit ciocolata neagra cu fulgi de sare. Nimic nu complimenteaza mai bine dulcele decat o ciocolata neagra, sarata. Rezultatul? O combinatie divina de ciocolata si capsuni, care nu va rezista foarte mult timp in congelator.
Ceea ce imi place mie mai mult la aceasta reteta, este faptul ca nu ai nevoie de o masina de inghetata pentru preparare. De asemenea, nu ai nevoie sa adaugi ou crud, sau sa faci alte creme. Va asigur ca va avea o textura uimitoare, fara urma de cristale de gheata in ea.
Ai nevoie de doar cinci ingrediente pentru ea. E atat de simplu! Un alt plus ar fi sa folositi capsune proaspete si nu congelate. Ele sunt partea centrala a acestei retete.
Tips!
- Nu mixa foarte mult frisca, opreste-te atunci cand vezi ca apar varfuri.
- Nu folosi o viteza foarte mare pentru a bate frisca.
- Amesteca cacaoa cu laptele condensat si smantana lichida inainte, pentru a nu se imprastia peste tot.
- Este foarte important sa fierbi putin capsunele inainte, altfel vei avea cristale de gheata in inghetata.
- Foloseste cacao de buna calitate, iar cantitatea poti sa o modifici in functie de gustul tau.
- Foloseste orice fel de ciocolata doresti, exceptie fac cele cu crema.
- Sa adaugi zahar peste capsune este optional. Depinde si de dulceata acestora.
Daca ti-a placut reteta noastra de astazi, Inghetata cu ciocolata neagra si capsuni, si doresti sa ne sustii, urmareste-ne paginile de Facebook si Instagram sau aboneaza-te la Newsletter-ul nostru.