Chiftelute cu branza
Porţii: 4 persoane
Calorii: 385kcal
Ingrediente
- 500 g carne tocata de vita
- ulei
- 2 lingurite uleide masline
- 1 ceapa tocata fin
- 100 g bacon prajit si maruntit
- 60 g pesmet
- 1 lingura mustar
- 1 lingura sos Worcestershire
- putina sare
- piper dupa gust
- 1 ou
- 1/2 cana branzacheddar taiata in bucatele mici
- ketchup
- 1 lingura patrunjel
Mod de preparare
- Incinge cuptorul la 175 de grade Celsius. Pregatiti tava pentru copt cu hartie de copt si ulei.
- Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mica. Prajeste putin ceapa pana aceasta isi schimba culoarea. Indeparteaza tigaia de pe foc, adauga mustarul si sosul Worcestershire si amestecati bine.
- Intr-un castron mare amestecati mixul de ceapa din tigaie cu carnea tocata, bacon, pesmet, sare, piper, oul, 2 linguri de apa si branza cheddar. Amestecati bine.
- Formeaza chiftelute si punele in tava de copt. Puneti deasupra ketchup
- Da totul la cuptor 20-25 de minute. Presarati patrunjel si serviti.
- Pofta buna! 🙂
Chiftelute cu branza , este o reteta specifica bucatariei americane. Bucataria americana inseamna mult mai mult decat burgeri, cartofi prajiti si Sloppy Joes.
Gastronomia este o parte integrala a culturii si a stilului de viata american, asa ca este greu sa nu o includem atunci cand discutam despre America.
Bucataria americana este unica in multe feluri. Nicio alta bucatarie nu reflecta istorie mai bine decat gastronomia americana. Ba chiar mai mult, bucataria acestei tari este un “testament” al cresterii politice, economice si culturale.