Cosulete cu bacon si ou pentru micul dejun

234

Cosulete cu bacon si ou pentru un mic dejun spectaculos. Se serveste alaturi de o felie de paine prajita cu unt si suc proaspat stors, de portocale.

Dupa cateva ore bune in care corpul s-a odihnit si nu s-a hranit, este momentul ideal de a-l reincarca cu energie. In engleza termenul pentru micul dejun („breakfast”) este foarte sugestiv („break” inseamna pauza, intrerupere, iar „fast”- post, adica „intreruperea perioadei de post din timpul noptii”).

Micul dejun reface necesarul de glucoza si ofera acei nutrienti esentiali pentru buna functionare a organismului, dandu-i energia de care are nevoie pe durata intregii zile.  Citeste mai multe despre importanta micului dejun in articolul de aici. 

Nutritionistii recomanda consumul de alimente cu un continut bogat in carbohidrati, fibre si proteine si in acelasi timp un aport cat mai scazut de grasimi si zahar. Carbohidratii ofera energie imediat organismului, actiunea acestora fiind completata de proteineFibrele dau o stare de satietate si astfel nu e nevoie sa mancam mai mult decat e necesar. Pe langa satietate, fibrele sustin digestia atunci cand le combinam cu lichide, prevenind constipatia si scazand nivelul de colesterol. Este important insa un echilibru intre elementele nutritive cu care ne hranim.

Alte idei de mic dejun

Daca v-a placut reteta de astazi, cosulete cu bacon si ou, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close