Brao de Milho – paine portugheza de malai

189

Brao de Milho - paine portugheza de malai

Preparare15 minutes
Timp de gătire45 minutes
la crescut3 hours 30 minutes
Timp total3 hours 50 minutes
Fel de mâncare: paine
Bucătaria: Portugheza
Cuvânt cheie: Brao de Milho, cum facem brao de milho, paine de malai, paine portugheza, reteta brao de milho, reteta de paine, reteta portugheza
Porţii: 1 buc

Ingrediente

  • 300 g malai fin
  • 100 g faina
  • 300 ml apa fiarta
  • 8 g sare fina
  • 100 g maia naturala

Mod de preparare

  • Puneti malaiul intr-un castron mare. Adaugati apa fierbinte pentru a-l hidrata.
  • Amestecati cu o lingura de lemn si lasati la racit complet.
  • Adauga faina, maiaua si sare.
  • Amesteca si framanta cu mana pe blatul de lucru, pana cand totul se leaga frumos. Nu va speriati daca la inceput ingredientele par imprastiate.
  • Formati aluatul intr-o mingie cu suprafata neteda, acoperti-o cu un prosop curat si lasati-o la crescut cca 3h si jumatate.
  • Incinge cuptorul la 260 de grade Celsius.
  • Dati painea la cuptor pentru 20 de minute, micsorati temperatura la 230 de grade si mai lasati 25 de minute sau pana cand interiorul painii are temperatura de 99 grade Celsius.
  • Cand painea este gata, scoateti-o pe un gratar si lasati-o la racit complet inainte de a felia si servi.
  • Pofta buna!

Brao de Milho – paine portugheza de malai. Are o crusta frumoasa si crocanta la exterior, iar in interior, miezul painii este dens si moale. Malaiul face ca painea sa trosneasca la suprafata, sa creeze santuri, iar asta da un rezultat extraordinar si unic.

Partea de nord a Portugaliei nu este un loc foarte bun pentru cultivarea grâului, dar clima este fantastică pentru cultivarea porumbului. Tocmai de aceea locuitorii sunt mari consumatori de porumb si il folosesc in tot felul de retete. In mod traditional, aceasta paine se face cu faina de hrisca, dar cum nu am avut la dispozitie, am folosit faina alba pentru paine.

Aceasta reteta este una foarte simpla si nu necesita nicio tehnica complicata.

Opiniile despre modul cel mai bun de a face Broa par a fi multe și variate. Unii folosesc lapte și puțină apă. Potrivit unei surse, azoreenii fac o versiune a acestei pâini numita Påo de Milho folosind făină de porumb alb.

Modul tradițional de a coace această pâine a fost, bineînțeles, într-un cuptor de cărămidă sau piatră care este umplut cu abur. Acest lucru creează crusta exterioară dură și interiorul umed. Reteta de mai sus este adaptata pentru a se poate coace intr-un cuptor obisnuit. Dacă sunteți interesat să încercați să imitați efectul unui cuptor de cărămidă, puteți încerca fie să coaceți pâinea pe o piatră de pizza, fie să utilizați metoda lui Jean Anderson, pe care o împărtășește în cartea sa, The Food of Portugal.

Daca v-a placut reteta de astazi , Brao de Milho – paine portugheza,  aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close