Quesadillas Keto

358

Quesadillas Keto

Preparare15 mins
Timp de gătire15 mins
Timp total30 mins
Fel de mâncare: Fel principal keto
Bucătaria: Mexicana
Cuvânt cheie: dieta keto, Idei retete keto, quesadillas
Porţii: 3
Calorii: 474kcal

Echipament

  • Cuptor
  • Mixer

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 albusuri de oua
  • 170 g psyllium
  • 1 lingurita faina de cocos
  • 1 lingurita ulei de masline sau unt pentru prajit
  • 140 g branza Mexicana sau orice branza va place, la alegere.
  • cateva frunze de baby spanac

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius
  • Cu ajutorul unui mixer electric, mixati oule sicele 2 albusuri spuma. Adauga apoi crema de branza si continua sa mixezi pana la incorporare.
  • Intr-un castron mic, amesteca sarea, psyllium si faina de cocos.
  • Pune mixul de faina peste ouale batute. Amestecati bine si lasati la odihnit cateva minute. Daca aluatul nu s-a ingrosat destul ,mai puneti putin psyllium.
  • Pe o tava asezati hartie de copt si cu un polonic mic, formati clatitele.
  • Coaceti clatitele 5-10 minute pana cand acestea prind culoarea maronie.
  • Cand clatitele s-au copt, se pun pe rand intr-o tigaie incinsa cu putin ulei.
  • Puneti deasupra branza, spanac si iar un rand de branza. Puneti inca o clatita peste pentru a forma un sandwich si prajiti-l pe ambele parti cate un minut sau pana cand branza s-a topit

Notes

Net carb: 4 % (5 g)
Fibre: 3 g
Grasime: 78 % (41 g)
Proteine: 18 % (21 g)
kcal: 474

Quesadillas Keto o reteta fara carbohidrati si zahar. Este foarte delicioasa si sanatoasa pentru intreaga familie. Se poate servi si cu guacamole. Quesadillas este un preparat specific bucatariei mexicane

In Statele Unite, ca si in Mexic si in alte tari, quesadilla a devenit una dintre mancarurile care pot fi gustate nu numai in baruri si restaurante, ci si in vanzatorii de strada. In mod specific, in tarile nord-americane, acest produs este facut cu o tortilla de faina de dimensiuni mari la care se adauga fasole, guacamole, pui si chiar diferite soiuri de branza.

In secolul al XV-lea, cand conchistadorii spanioli au ajus in Lumea Noua, acest preparat culinar se numara deja printre preferințele poporului mesoamerican. Spaniolii i-au dat denumirea de quesadilla preparatului delicios, care initial avea o umplutura bazata doar pe branza. Pe masura ce influentele spaniole au patruns in Lumea Noua, alte ingrediente au fost adaugate umpluturii, precum carne de pasare, vita, fructe de mare sau legume.

Valoarea nutritionala a acestui preparat culinar depinde de ingredientele folosite pentru umplutura. Daca optam pentru o umplutura cu multe legume si carne de pui sau fructe de mare, putem obtine un preparat bogat in vitamine si minerale, echilibrat din punct de vedere nutritional. Important este ca la prepararea termica sa se evite, folosirea uleiului, iar branzeturile folosite sa fie de buna calitate.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close