Supa cremoasa cu ciuperci la cuptor

296

Supa cremoasa cu ciuperci la cuptor

Preparare15 mins
Timp de gătire45 mins
Timp total1 hr
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: ciuperci la cuptor, fel principal, reteta simpla'reteta supa, supa cremoasa, supa de ciuperci
Porţii: 4

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 900 g ciuperci crimini
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 catei usturoi
  • 8 bete de cimbru
  • sare si piper dupa gust
  • 3 linguri unt nesarat
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 30 g faina
  • 80 ml vin alb sec
  • 1,2 l stock de pui
  • 2 frunze de dafin
  • 45 g smantana

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Pregateste tava de copt cu hartie.
  • Aseaza cupercile in tava. Unge cu ulei de masline, pune jumatate din cantitatea de usturoi, 4 bete de cimbru, sare si piper. Amesteca incet cu mana ciupercile prin ingrediente.
  • Lasa-la la cuptor 20-30 de minute. Lasa-le la racit inainte de a le toca.
  • Intr-un vas incapator, topeste untul la foc mediu.
  • Prajeste ceapa 10-15 minute pana la caramelizare. Pune restul de usturoi si mai prajeste 1 minut.
  • Puneti faina peste ceapa, prajeste-o 1 minut pana cand se maroneste.
  • Adauga vinul si incorporeza bine faina.
  • Pune stock-ul de pui, foile de dafin si restul de cimbru.
  • Condimenteaza cu sare si piper si da la fiert. Cand supa fierbe, redu focul aragazului si mai lasa 15 minute.
  • Puneti ciupercile tocate, amestecati si mai lasati 10-15 minute, pana cand supa se ingroasa.
  • Se ia de pe foc si se pune smantana.
  • Sunteti gata de servit.

Supa cremoasa cu ciuperci la cuptor, smantana, usturoi si vin alb sec. O minunatie de supa bogata in gust si arome naturale.

Gasite foarte des in comert, ciupercile Crimini au o culoare bruna, textura ferma si gust mai bun decat cele albe. Cu un continut ridicat de fibre, proteine si vitamina B, ciupercile brune sunt considerate si ele un super aliment. Ca beneficii, acestea protejeaza sanatatea cardiovasculara, trateaza si previne oboseala. Le poti adauga in omlete, le poti gati umplute, ca supe creme, in paste, sotate, cu orez, in pizza sau chiar si cu smantana.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le faci atunci cand le prepari:

Nu le spala
Ciupercile nu trebuie spalate in multa apa, pentru ca se comporta ca niste bureti, absorb apa si nu mai sunt la fel de gustoase. De aceea, e bine doar sa le cureti cu un prosop de bucatarie sau cu o perie speciala.

Nu le gati incet sau la foc mic
Ciupercile au multa apa in compozitie, care se evapora atunci cand le gatesti. Daca dai focul la mic, vor fierbe in apa lor. Daca dai focul la mediu sau mare, apa se va evapora foarte repede si ciupercile se vor rumeni foarte frumos si vor avea o aroma intensa.

Nu le gati fara grasime
Ciupercile trebuie gatite in unt sau ulei, altfel se vor arde. Stai langa ele atunci cand le gatesti si fii cu ochii pe tigaie – daca este uscata, mai adauga niste grasime.

Nu folosi capac
Ciupercile se gatesc fara capac, astfel incat apa continuta sa se poate evapora.

Nu le taia intotdeauna
Ca sa se gateasca bine, nu trebuie sa le tai intotdeauna. Mai ales daca este vorba de ciupercile crimini (brune) sau cele albe.

Ciupercile sunt extrem de apreciate de catre persoane din toata lumea, mai ales ca nu contin grasimi, zahar si pot inlocui cu succes orice mancare care contine carne. Incearca si tu supa cremoasa cu ciuperci la cuptor.

Gasesti aici o multime de retete delicioase cu ciuperci. Incearca-le pe toate!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close