Vafe cu cascaval si cartofi

145

 

Vafe cu cascaval si cartofi

Preparare10 mins
Timp de gătire20 mins
Timp total30 mins
Fel de mâncare: mic dejun
Cuvânt cheie: gofre cu cascaval, govre cu cartofi, keto waffles, mic dejun usor, vafe cu cartofi, vafe cu cascaval, waffles mic dejun
Porţii: 10 buc

Echipament

  • aparat de facut vafe

Ingrediente

  • 250 g cartofi fierti si pasati
  • 35 g pesmet
  • 100 g cascaval ras sau branza cheddar, la alegere
  • 60 ml lapte
  • 50 g unt topit
  • 2 oua batute
  • sare si piper dupa gust
  • usturoi pudra
  • oregano uscat
  • 1 plic praf de copt
  • smantana sau iaurt pentru servit (optional)

Mod de preparare

  • Incingeti aparatul pentru facut vafe si ungeti-l cu putin ulei.
  • Intr-un castron mare amesteca toate ingredientele, cu exceptia smantanii sau a iautului.
  • Incepeti sa prajiti vafele cate 3-4 minute.
  • Serviti vafele cu smantana, iaurt sau cascaval razuit.
  • Pofta buna!

Vafe cu cascaval si cartofi pentru micul dejun. Calde sau reci, delicioase oricum, mai ales servite cu iaurt sau smantana.

Sfaturi
  • Daca aluatul este prea lichid, mai adaugati pesmet.
  • Puteti prepara aceasta reteta si cu piureul de cartofi care a ramas neconsumat.
  • Poti condimenta vafele oricum doresti.
  • Inlocuieste feliile de paine sau chiflele cu aceste minunate vafe de cartofi.
  • Serveste vafele calde sau reci.
  • Daca nu ai aparat de prajit vafe, poti folosi pur si simplu o tigaie.
  • Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert (se verifica cu furculita) se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja, apoi ii pasam ca pentru piure.
  • Folositi aceleasi ingrediente pentru a face si bulete prajite.
  • Merg perfect si cu sos tzatziki
  • Evitati catofii noi in aceasta reteta. Sunt mai buni cartofii vechi.
  • Timpul de coacere difera in functie de preferintele tale, de cat vrei de crocante vafele si de grosimea lor.
  • Daca nu aveti pesmet la indemana, merge si cu faina.
  • Nu uitati sa incingeti bine aparatul si sa-l ungeti bine cu ulei pentru a evita lipirea vafelor.
  • Pentru a imbunatati aspectul lor, puteti adauga in aluat si cateva fire de verdeata tocata.

Daca v-a placut reteta de astazi, Vafe cu cascaval si cartofi, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close