Fresh din sfecla rosie

377

Fresh din sfecla rosie

Preparare10 mins
Timp de gătire5 mins
Timp total15 mins
Fel de mâncare: Bauturi
Cuvânt cheie: fresh de legume, sfecla rosie, smoothie de sfecla rosie, suc natural
Porţii: 4

Echipament

  • Storcator

Ingrediente

  • 80 g sfecla rosie
  • 120 g morcovi
  • 130 g varza rosie tocata marunt
  • 30 g spanac
  • 25 g suc de lamaie
  • 2 g scortisoara

Mod de preparare

  • Spalati bine toate ingredientele.
  • Cu ajutorul unui storcator electric cu presare la rece, se prepara fresh-ul.
  • Se serveste imediat pentru a nupierde efectele fibrelor vegetale, care in mod normal sunt colectate de aparat.Recomandarea mea este sa le  recuperatesis a le amestecati in sucul obtinut.

Fresh din sfecla rosie ! Este sărac în calorii, însă reprezintă o sursă excelentă de vitamine și minerale, esențiale pentru buna funcționare a organismului.

Știai că dacă alegi să consumi fresh din sfecla rosie sau sub formă de suc (un pahar în fiecare zi), organismul tău primește multe substanțe nutritive de care se poate folosi în ameliorarea anumitor probleme de sănătate?

Studii realizate de oameni de știință din diferite colțuri ale lumii arată că sfecla roșie ține tensiunea arterială sub control, îmbunătățește performanțele atletice, poate reduce inflamațiile din corp.

Sfecla rosie este săracă în calorii, însă reprezintă o sursă excelentă de vitamine și minerale, esențiale pentru buna funcționare a organismului.

100g de sfeclă roșie conține: 43 de calorii, 88% apă, 1.7g de proteine, 9.6g de carbohidrați, 6,8g de fructoză, 2,8g de fibre și 0.2g de grăsimi.

În ceea ce privește conținutul de vitamine și minerale, consumul de sfeclă roșie asigură corpului:
– vitamina B9 (acid folic): 20% din dzr*;
– vitamina C: 6% din dzr;
– mangan: 16% din dzr;
– potasiu: 9% din dzr;
– magneziu: 6% din dzr;
– fosfor: 4% din dzr;
– fier: 4% din dzr.
*doza zilnică recomandată.

Beneficiile sfeclei :

  1. ÎMBUNĂTĂȚEȘTE PERFORMANȚELE ATLETICE
  2. POATE REDUCE INFLAMAȚIILE DIN CORP
  3. REGLEAZĂ TENSIUNEA ARTERIALĂ
  4. AJUTĂ SISTEMUL DIGESTIV
  5. SUSȚINE SĂNĂTATEA CREIERULUI
  6. RECOMANDATĂ ÎN CURELE DE SLĂBIRE
  7. SUSȚINE IMUNITATEA
  8. RECOMANDATĂ PENTRU SĂNĂTATEA OCHILOR
  9. PROTEJEAZĂ FICATUL
  10. STIMULEAZĂ LIBIDOUL
Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close