Biscuiti nemtesti Pfeffernusse, aromati si foarte gustosi. Reteta nu este una pretentioasa, sr prepara rapid iar ingredientele sunt ieftine. Pfeffernusse sunt biscuiti tradiționali de Crăciun foarte populari. Ii puteți găsi în orice brutărie sau supermarket din Germania. Obțineți o tradiție germană în casa dvs. cu această rețetă.
Veti observa ca are un gust deja cunoscut de turta dulce. Sa nu va sperie piperul din aceasta reteta. Asta e si farmecul lor. Prin traducere in limba romana Pfeffernusse inseamna „nuca piperata”.
Acestia se pudreaza bine cu zahar atat cat sunt inca calzi sau se glazureaza. Ramane la alegerea ta.
O adevarata turta dulce pentru sarbatori!
Biscuiti nemtesti Pfeffernusse
Ingrediente
- 300 g faina
- 200 g zahar brun
- dupa gust: sare, piper alb, scortisoara, nucsoara, ghimbir pudra
- 50 g unt topit
- 2 oua
- 100 g miere
- zahar pudra pentru ornat
- 1/2 plic praf de copt
Mod de preparare
- Amesteca bine toate ingredientele de mai sus pana cand aluatul se formeaza.
- Infasoara aluatul in folie de plastic si da-l la frigider pentru cel putin o ora.
- Incinge cuptorul la 175 de grade Celsius si pregateste tava pentru copt cu hartie de copt.
- Pune cate o lingura de aluat in palme si formeaza o mingiuta de marimea unei nuci cu palmele.
- Aseaza biscuitii in tava si da-i la cuptor pentru 13-14 minute.
- Se pot servi simpli sau pudrati cu zahar cat sunt inca calzi.
- Pofta buna!
Daca v-a placut reteta de astazi, Biscuiti nemtesti Pfeffernusse, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube.