Biscuiti americani ca la Popeyes

24

Biscuiti americani ca la Popeyes

Preparare10 mins
Timp de gătire12 mins
Timp total22 mins
Fel de mâncare: aperitiv, mic dejun
Bucătaria: Americana
Cuvânt cheie: aluat fraged pentru biscuiti, biscuiti ca la Popeyes, biscuiti cu unt, biscuiti fragezi
Porţii: 10

Ingrediente

  • 225 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 g unt sarat
  • 250 ml smantana lichida

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 230 de grade Celsius.
  • Intr-un castron amesteca faina cu sare si praf de copt.
  • Taie 75 g unt, cubulete, si adauga-le in faina.
  • Amesteca-le cu mana. Daca mai raman cocoloase de unt, nu-i nimic, nu trebuie sa fie perfect.
  • Adauga si smantana lichida putin cate putin si incorporeaza pana cand se formeaza aluatul. In functie de tipul de faina, s-ar putea sa fie nevoie de mai multa sau mai putina smantana.
  • Puneti faina pe blatul de lucru si framantati putin ca sa se lege bine. Nu folositi prea multa , altfel biscuitii isi vor pierde textura si vor iesi tari.
  • Intinde o foaie cu grosimea de 2 cm.
  • Impacheteaza aluatul si mai intinde-l o data. Repeta procesul de 3 ori.
  • Intinde pentru ultima oara aluatul intr-o foaie de 2 cm si acum taie forma biscuitilor pe care o doresti.
  • Unge tava pentru copt cu o parte untul ramas.
  • Aseaza biscuitii in tava si unge-i cu restul de unt.
  • Dati la cuptor pentru cca 12 minute sau pana cand acestia se bronzeaza usor la suprafata.
  • Scoate biscuitii de la cuptor si unge-i cu unt topit, daca doresti.
  • Se servesc calzi sau reci.
  • Pofta buna!

Biscuiti americani ca la Popeyes cu doar cateva ingrediente simple si ieftine. Odata ce ii veti incerca, nu va veti mai opri din mancat.

Daca ai mancat pana acum la Popeyes, imposibil sa nu fii gustat acesti biscuiti minunati. Se fac si foarte usor, in doar cateva minute. Stiu la ce te gandesti! Orice reteta care necesita aluat poate fi destul de intimidanta, mai ales daca porniti de la zero si aveti putina experienta in coacere. Să nu-ți faci griji, totuși. Am dat această rețetă unei prietene care nu coace aproape niciodată, iar biscuiții ei cu zară au ieșit perfect!

Veți începe cu partea cea mai ușoară: amestecarea tuturor ingredientelor uscate. În continuare, vei adăuga unt… asigură-te că este RECE!

Untul rece face biscuiții foarte umflați și moi și nu veți obține acea textura perfectă cu untul topit. Deoarece untul tău va fi ferm, vei dori să-l tai în bucăți mai mici, de dimensiunea mazărei. Asigurați-vă că nu amestecați prea mult, nu vreti ca untul sa se incalzeasca si sa se topeasca.

Urmează smantana lichida. Veți dori să vă păstrați untul rece chiar și atunci când este încorporat în aluat, așa că cel mai bine este să folosiți și smantana rece. Odată ce ingredientele uscate și umede au fost amestecate împreună, veți obține aluatul.

Înainte de a tăia aluatul cu un tăietor de biscuiți sau cu un pahar, veți dori ca acesta să aibă o grosime de cca 2 cm. Poate părea prea subțire, dar crede-mă, biscuiții tăi vor crește, mult în cuptorul acela!

Daca v-a placut reteta de astazi, Biscuiti americani ca la Popeyes, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.




Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close