Chiftelute de curcan in stil asiatic si orez cu morcov

454

Chiftelute de curcan in stil asiatic si orez cu morcov

Preparare15 minutes
Timp de gătire15 minutes
Timp total30 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Asiatica
Cuvânt cheie: chiftele de curcan, orez cu morcov, reteta asiatica, reteta simpla si rapida
Porţii: 4

Ingrediente

Pentru orez

  • 130 g orez cu bob lung
  • 2 morcovi razuiti
  • sare si piper dupa gust

Pentru chiftelute

  • 100 g pesmet
  • 700 g carne tocata de curcan
  • frunze de coriandru, tocate (20 g aprox)
  • 4 lingurite sos de soia
  • 2 lingurite sriracha (optional)
  • 4 lingurite zahar
  • 1 catel mare de usturoi, pisat
  • 1 ou
  • ulei

Pentru sos

  • 3 linguri sos de soia
  • 30 g miere
  • 1 catel de usturoi, pisat
  •  sare si piper dupa gust
  • Pentru servire: felii de lamaie, seminte de susan si frunze de coriandru tocate

Mod de preparare

  • Puneti apa sarata la fiert pentru orez. Lasati orezul sa fiarba conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Cand orezul s-a fiert, opriti focul si presarati morcovul razuit deasupra. Acoperiti cu un capac si lasati 8 minute. Amestecati apoi cele 2 ingrediente.
  • Intre timp, intr-un castron mediu, amesteca pesmetul, carnea, coriandru, sosul de soia, sriracha, oul, zaharul, usturoiu, 2 linguri de apa, sare si piper. Amestecati bine .
  • Cu o lingura, formati chiftelutele si prajiti-le in ulei vegetal.
  • Se scot pe o farfurie cu prosoape de hartie, pentru surplusul de ulei.
  • Pregatim acum sosul. Intr-un castron mic amestecam mierea, sosul de soia si catelul de usturoi.
  • Treceti fiecare chifteluta prin sos si asezati-le pe alta farfurie ( fara hartie)
  • Presarati seminte de susan, coriandru si serviti alaturi de un bol de orez si felii de lamaie.
  • Pofta buna!

Chiftelute de curcan in stil asiatic si orez cu morcov, gata in numai 30 de minute. Un preparat usor, pentru pranz sau cina.

Nu sunt chiftelutele cu care esti obisnuita! Aceste chiftelute de curcan sunt mult mai gustoase datorita combinatiei inedite de arome.

Au un ingredient secret, adesea folosit in bucataria asiatica si care confera un plus de savoare carnii de curcan.

Pot sa constituie un aperitiv de senzatie si inedit sau un pranz complet atunci cand le combini cu orez basmati pufos. De asemenea, aceste chiftelute de curcan in stil asiatic se pot prepara in avans, astfel incat sa le ai la indemana in frigider pentru un pranz la munca. Carnea de curcan din reteta de mai sus, poate fi inlocuita si cu carne de pui. De asemenea, aceste chiftelute merg foarte bine si fierte. Asta daca vrei sa gatesti o masa mult mai sanatoasa. Sau la cuptor, de ce nu! Iti las aici o multime de idei de aperitiv, toate incercate de mine si foarte delicioase.

Nu-mi pot imagina masa de Craciun/An Nou fara traditionalele chiftele. Trebuie sa recunosc ca in familia mea, platoul cu chiftele e elementul de baza al oricarei mese festive. Nu cred ca exista vreo reteta mai ajustabila decat cea de chiftele. Si am impresia ca numarul retetelor de chiftele e cel putin egal cu numarul gospodariilor.

Gasesti aici o multime de retete din China, Japonia, Thailanda, India. Incearca-le pe toate!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close