Pizza siciliana – Sfincione

176

Pizza siciliana – Sfincione. O noua reteta de pizza foarte gustoasa. Se face foarte repede si este atat de gustoasa. Vezi aci reteta pas cu pas.

Pizza siciliană se referă la un set de varietăți de moduri de preparare a pizza . Cea mai cunoscută pizza siciliană este sfincione originară din Palermo și răspândită în multe zone ale insulei.  Diferențele în prepararea pizza în Sicilia sunt legate de cultura și tradiția locală care, într-o insulă la fel de vastă ca Sicilia, au dus la rețete cu caracteristici uneori foarte diferite.

În Palermo sfincione (în siciliană sfinciuni ) este foarte populară, o pizza pe felie vândută atât în rotiserii, cât și de către vânzătorii ambulanți. Are la bază  roșii , ceapă , hamsii sărate , pesmet și caciocavallo.

În provincia Catania , dintr-o tradiție care datează de la sfârșitul secolului al XVII-lea , derivă scacciata , foarte asemănătoare cu o calzone sau o pizza cu două straturi.

În provincia Messina găsim „ pituni missinisi”, o variantă de calzone umplută cu andive , caciocavallo, roșii și hamsii sărate.

În provincia Caltanissetta , se prepară fuata , o pizza acoperită cu roșii, sardine sărate, brânză pecorino rasă și oregano.

În provincia Trapani există rianata pe bază de o mulțime de oregano și hamsii sărate, cu varianta de rianella care implică adăugarea de mozzarella.

În provincia Siracuza , în special în Solarino și Sortino , se prepară pizzolo (în siciliană pizzòlu ), o pizza umplută.

În provincia Ragusa , în special în zona munților Iblei , există scaccia. O versiune de pizza umplută foarte asemănătoare cu scacciata din Catania. 

Pizza siciliana- Sfincione

Preparare20 minutes
Timp de gătire20 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: cum facem pizza siciliana, pizza cu blat pufos, pizza cu hamsi, pizza cu hamsii, pizza cu mozzarella, pizza cu rosi, pizza siciliana reteta
Porţii: 4

Ingrediente

  • 1 blat de pizza
  • 2 linguri ulei de masline
  • rosii uscate de la conserva
  • o ceapa mica tocata solzisori
  • mozzarella razuita
  • hamsii de la conserva, scursi bine
  • frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

  • Intr-o tava dreptunghiulara aseaza blatul pentru pizza. Daca vrei sa pregatesti blatul acasa, iti las aici reteta noastra.
  • Cu o pensula unge blatul cu ulei de masline.
  • Aseaza pe blat ceapa, rosiile si hamsii. Presara mozzarella razuita.
  • Incinge cuptorul la 215 grade Celsius.
  • Dati pizza la cuptor pentru 20-25 de minute.
  • Cand este gata se presara busuioc proaspat deasupra, se felieaza si sr serveste.
  • Pofta buna!

Daca v-a placut reteta de astazi, Pizza siciliana – Sfincione, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close