Porumb congelat pentru iarna
Echipament
- aparat de vidat
- pungi pentru vidat
Ingrediente
- porumb
- apa
- sare
- cuburi de gheata sau apa foarte rece
Mod de preparare
- Curatati porumbul de foi si matase. Daca sunt foarte lungi injumatatiti-i.
- Intr-o oala incapatoare asezati la fund foi de porumb.
- Peste foi asezati porumbul.
- Presarati sare din belsug.
- Acoperiti acum porumbul cu restul de foi.
- Turnati apa incat aceasta sa acopere foile.
- Dati la fiert astfel incat porumbul sa fie 80% fiert. cca. 30-40 min. in functie de porumb.
- Pregatiti un castron mare cu apa cu gheata.
- Dati porumbul in apa pana cand acesta se raceste complet. cca. 15 min
- Scoateti porumbul pe un prosop curat de bucatarie si lasati-i la scurs.
- Cand porumbul este foarte bine uscat, se baga in pungi si se videaza.
- Se pastreaza foarte bine la congelator pana la 12 luni.
- Enjoy!
Porumb congelat pentru iarna, pentru ca sezonul lui este scurt si astfel ne putem bucura de el oricand avem pofta.
Iarna, dupa decongelare lenta in frigider, porumbul se va mai fierbe 10 minute in apa cu sare sau pana cand este complet facut. Daca porumbul este bun, dulce si fraged, adica cel adecvat pentru a fi consumat ca porumb fiert, treaba merge repede. Rezultatul este perfect iar porumbul congelat este exact ca cel proaspat! Nimeni nu ar spune ca nu este proaspat fiert! Boabele lui sunt fragede si suculente, nu se stafidesc. Dar asta doar daca respectati reteta noastra!
Unul din secretele unui porumb fiert delicios, dulce si moale, este alegerea lui. Desigur exista soiuri speciale de porumb dulce, special cultivate pentru asta, si ma refer aici la porumbul acela cu bob mic si rotund pe care il gasiti in conserve. Dar cum noi cumparam porumbul pentru fiert de la piata si de prin supermarketuri, indiferent de soi, am sa ma refer la acesta din urma.
Cum alegem porumbul pentru fiert
- Vom alege stiuleti de porumb, care au frunzele intacte, verzi. Cu cat sunt mai vestede, cu atat porumbul este vechi, adica este cules de ceva timp, iar boabele din interior pot fi si ele uscate si deshidratate.
- Desfacem putin frunzele si ne uitam in interior. Chiar daca la exerior matasea porumbul se poate sa fie deja de culoare inchisa, la interior ar trebui sa fie verde sau alba si cruda. Culoarea boabelor de porumb trebuie sa fie galben-deschis.
- Testul suprem este strivirea unei boabe de porumb cu degetul sau cu o unghie. Daca din ea va curge un lichid alb, ca si laptele, porumbul este perfect. Cu cat boabele sunt mai moi si mai deschise la culoare, cu atat porumbul va fi mai delicios si mai dulce. Si bineinteles se va fierbe mai repede.
Daca v-a placut reteta de astazi, porumb congelat pentru iarna, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube.