Tacos mexican cu carne tocata

1.4K

Tacos mexican cu carne tocata

Preparare10 minutes
Timp de gătire15 minutes
Timp total25 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Mexicana
Cuvânt cheie: carne de vita, carne tocata, fast food, mancare cina, mancare pranz, reteta mexicana, salata, tacos, tortillas
Porţii: 4

Ingrediente

Umplutura

  • 1 lingura ulei de masline
  • 450 g carne tocata de vita fara grasime
  •  sare si piper dupa gust
  • 2 lingurite usturoi tocat
  • 2 lingurite si jumatate chilli pudra
  • 1 lingurita chimion
  • 1/2 lingurita praf de ceapa
  • 120 ml pasta de rosii
  • 80 ml stock de vita

Tacos

  • 8 tortillas de porumb, mici
  • 100 g branza cheddar, rasa
  • 130 g rosii cherry, taiate in doua
  • o salata iceberg

Mod de preparare

  • Incinge 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie. Pune carnea tocata la prajit, (cca 5 min.) amestecand cu o lingura de lemn pentru a o desface. Se condimenteaza cu sare si piper.
  • Adauga usturoiul chilli, chimion, ceapa pudra, si mai prajeste 1 minut.
  • Toarna stock-ul de pui si pasta de tomate.
  • Se lasa la fiert, la foc mediu, pana cand sosul s-a ingrosat.
  • Lipiile de porumb se incalzesc usor la cuptor.
  • Umpleti lipiile cu carne tocata, salata, branza si rosii.
  • Se serveste, la alegere, cu guacamole, alte sosuri mexicane, crema de branza, ceapa verde sau rosie etc.
  • Pofta buna!

Tacos mexican cu carne tocata, o reteta iubita si de romani. Datorita savoarei si gustului special, mancarea mexicana s-a raspandit usor in toata lumea.

Un taco mexican autentic este foarte diferit de lipiile tari si galbui pe care le intalnim, de obicei, pe rafturile supermarketurilor. Tacoul original consta dintr-o lipie mica si proaspat coapta, care adaposteste un topping delicios. Pot fi incercate diferite combinatii de arome, ingredientele comune fiind carnurile picante, salata verde proaspata, fasolea si semintele incoltite sau branza topita. Apucand tacoul de ambele capete cu degetele, se poate observa forma distincta de scoica, toppingul transformandu-se intr-o umplutura generoasa.

Istoria exacta a taco-ului ramane invaluită in mister. Una dintre cele mai credibile teorii are legatura cu minele de argint din Mexicul secolului al XVIII-lea. Atunci, un taco era invelisul de hartie in care se tinea praful de pusca, astfel incat acesta sa poata fi folosit ca explozibil. Abia la sfarsitul secolului urmator taco a ajuns sa fie asociat cu un fel de mancare, tacos de minero, care inseamna taco-ul minerilor.

Imigrantii mexicani au adus in America umilul taco la inceputul secolului al XX-lea. Papilele gustative americane si ingredientele locale au fost sursa de inspiratie pentru evolutia taco-ului. Carnea tocata si salata iceberg devenind un standard datorita obiceiurilor culinare ale americanilor.

Prepara si tu aceasta reteta minune, de tacos mexican cu carne tocata, cei mici, si nu numai, il vor adora.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close