Schnitzel in crusta de parmezan

394

Schnitzel in crusta de parmezan

Preparare10 minutes
Timp de gătire8 minutes
Timp total18 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Austriaca
Cuvânt cheie: cruta de parmezan, gluten free, low carb, pui cu parmezan, reteta schnitzel, schnitzel, schnitzel de pui, snitel de pui
Porţii: 4

Ingrediente

Pentru pui

  • 500 g piept de pui
  •  sare si piper dupa gust
  • oregano, rozmarin, cimbru dupa gust
  • ceapa pudra

Pentru oua

  • 2 oua
  • 1 catel de usturoi pisat
  •  sare si piper dupa gust

Crusta

  • 250 g parmezan razuit
  • 120 g faina de migdale

Pentru prajit

  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

  • Taie puiul felii si condimenteaza-l cu ingredientele din lista de mai sus.
  • Intr-un castron bate cele 2 oua cu restul de ingrediente. Adauga puiul in acest mix pentru a se „marina” putin.
  • Pe o farfurie pune parmezanul si faina si amesteca-le.
  • Incinge uleiul si untul intr-o tigaie, la foc mediu spre mare.
  • Da fiecare bucata de pui prin parmezan si pune-o la prajit.
  • Prajeste cate 4 minute pe fiecare parte. Evita sa intorci puiul prea devreme, risti ca parmezanul sa se imprajtie in tigaie.
  • Puiul este gata cand se formeaza o crusta frumoasa, aurie.
  • Scoate pe o fafurie, la 1 minut la odihnit si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Schnitzel in crusta de parmezan un preparat gustos, care nu are nevoie de nicio prezentare. O reteta low-cab si gluten free. Daca esti la regim sau pur si simplu vrei sa eviti prajelile, poti pregati aceasta reteta si la cuptor. Pentru un plus de savoare, poti lasa puiul la marinat in ou, peste noapte. Inainte de gatire scoate-l din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei.

Schnitzelul se serveste cu salata proaspata, piureuri sau legume gratinate.

Snitelul sau Schnitzel in germana (originalul se numeste Şnitel vienez – Wiener Schnitzel) este un preparat culinar din bucataria austriaca.

Astazi, Schnitzelul cunoaste o multime de alte versiuni derivate din preparatul original. Exista variante ale sale facute din porc, pui sau chiar curcan. Vienezii se mandresc insa cu prima versiune cu carne de vitel, cea autentica. Secretul, spun ei, nu consta decat in a folosi cele mai bune si mai proaspete ingrediente.

Acest preparat ne este atat de cunoscut, incat in Austria, brandul Schnitzelului vienez a ajuns chiar sa fie protejat prin lege.

Daca v-a placut reteta de astazi, Schnitzel in crusta de parmezan, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close