Supa crema de dovleac

316

Supa crema de dovleac este un preparat fara efort si sanatos pentru intreaga familie. Copii il vor adora datorita gustului dulce si cremos. O puteti servi ca atare, cu paine prajita sau crutoane.

Este si o alegere excelenta din punct de vedere nutritional, deoarece contine multe legume, uneori chiar si legume pe care le evitam sau care nu sunt atat de gustoase in alte preparate.

Fiind deja fierte, pasate si insotite de o sursa de grasime (ulei de masline, unt), supele-crema ofera o asimilare mai buna a nutrientilor fata de legumele crude si chiar fata de supele obisnuite.

Ingrediente:
  • 500 g dovleac turcesc taiat cuburi
  • 1 morcov taiat rondele
  • 1 ceapa mare, taiata in patru
  • 1 pastarnac taiat in patru
  • boabe de piper negru si sare dupa gust
  • 100 ml smantana lichida pentru gatit cu 30% grasime
  • 150 g bacon pentru servit
  • patrunjel tocat pentru ornat
Pasii de urmat:

Intr-o oala incapatoare, puneti legumele, boabele de piper si sarea.

Turnati apa in oala, astfel incat legumele sa fie acoperite in totalitate.

Dati legumele la fiert, la foc mediu, pentru aproximativ 20-25 de minute. Acoperiti oala cu un capac pentru a grabi durata de fierbere. De asemenea, aceasta poate varia in functie de flacara aragazului. Cel mai bine verificati cu o furculita daca legumele sunt fierte la interior.

Cand sunt gata, opriti focul si cu o paleta scoateti legumele din apa dar si cateva boabe de piper. Foarte important, nu aruncati apa in care ele au fiert. O veti folosi pentru a subtia supa de dovleac.

Incepeti acum sa pasati legumele. La inceput la viteza mica, apoi mariti viteza pentru a obtine un piure cremos.

Puneti smantana lichida si mai mixati la viteza mica, pentru a incorpora totul foarte bine.

In functie de preferinte, mai puteti adauga smantana lichida, apoi amestecati.

Incepeti sa subtiati supa cu apa in care au fiert legumele. Puneti putin cate putin, si mixati usor. Cantitatea de apa varieaza in functie de consistenta supei pe care o doresti. Nu vei folosi toata apa, iar sfatul meu este sa n-o arunci. Congeleaz-o  intr-un recipient de plastic si foloseste-o ca baza pentru alte supe sau tocanite.

Cand ati terminat de mixat supa, lasati-o deoparte la cald.

Puneti o tigaie, la incins, la foc mediu.

Adauga bacon-ul si prajeste-l pentru cateva minute.

Amestecati si lasati-l pana cand grasimea se topeste si acesta devine crocant.

Scoateti bacon-ul prajit pe o farfurie cu servetele de bucatarie, pentru surplusul de grasime.

Puneti supa in castroane pentru servire.

Presarati bacon prajit deasupra.

Decorati frumos cu patrunjel proaspat tocat si sunteti gata de servit.

Pofta buna!

Daca v-a placut reteta de astazi, Supa crema de dovleac, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close