Cod cu usturoi si ierburi la cuptor

578

Cod cu usturoi si ierburi la cuptor

Preparare10 minutes
Timp de gătire15 minutes
La marinat30 minutes
Timp total55 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: cod la cuptor, peste la cuptor, preparat fara grasimi, preparate cu peste, sanatos si gustos
Porţii: 4

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 600 g cod
  • 60 ml ulei de masline
  • 2 lingurite miere
  • 1 lingura sos soia
  • 3/4 lingurita coaja de lamaie rasa
  • patrunjel tocat
  • felii de lamaie
  • cimbru
  •  sare si piper dupa gust
  • 3 catei usturoi pisat

Mod de preparare

  • Intr-un castron mic, amestecati uleiul de masline, mierea, sosul soia, coaja de lamaie, patrunjel, sare, piper, usturoi si cimbru.
  • Puneti pestele in sosul de marinat, acoperiti bine cu acesta si dati la frigider cel putin 30 de minute, pana la 8 ore.
  • Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Vasul pentru cuptor se unge bine la interior, cu putin ulei de masline.
  • Asezati codul in vas si turnati marinada peste el.
  • Dati la cuptor cca 15 minute, pana cand pestele se maroneste usor.
  • Se presara ierburi si se aseaza felii de lamaie.
  • Sunteti gata de servit.

Cod cu usturoi si ierburi la cuptor, sarac in grasimi. Gata in doar cateva minute. Se serveste alaturi de un bol de orez, cartofi la cuptor sau salata de cruditati. Ideal ar fi sa consumam peste de doua ori pe saptamana, spun nutritionistii.

Tips:

  • Puteti adauga mai multe ingrediente in marinada. Merge foarte bine sucul de la o portocala, mustar Dijon, ghimbir, etc.
  • Aceasta reteta de marinada merge bine si cu somonul sau oricare alt peste.
  • Puteti adauga in tava la cuptor si legume : dovlecei zuchinni, rosii, ardei etc.
  • Pentru un rezultat crocant, puteti presara pesmet peste peste, nuci pisate, parmezan etc.
  • Marinada se pastreaza la frigider pana la 3 zile.
  • Daca folositi peste congelat, aveti grija ca acesta sa fie complet dezghetat inainte de a-l pune la marinat.

Pestele cod este perfect pentru cei care nu mananca peste datorita mirosului. Acesta are un miros subtil, diferit de alte soiuri de peste. Tocmai de aceea mai este numit si puiul de apa, datorita mirosului si gustului lui neutru. Carnea de cod este alba, fara oase si se gateste foarte repede. De aceea nu este bine sa-l lasam mult timp la cuptor sau tigaie, deoarece se usuca repede.

Incearca reteta de cod cu usturoi si ierburi, alaturi de paste. Merge nemaipomenit de bine, atat pentru pranz cat si pentru masa de cina.

 

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close