Zuppa Toscana
Ingrediente
- 4 felii bacon taiat mic
- 450 g carnati italienesti
- 1/2 ceapa tocata marunt
- 2 lingurite si jumatate de usturoi pisat
- 350 g cartofi mici taiati felii
- 6 cani zeama de pui
- sare si piper dupa gust
- 1 cana smantana pentru gatit
- 1 mana napi ( se folosesc doar frunzele/ acestea se rup in doua )
- 2 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare
- Incingeti o oala la foc mare, pe aragaz si prajiti bacon-ul pana acesta devine maro si crocant
- Cand este gata, il scoateti pe o farfurie si-l lasati deoparte pentru mai tarziu. In oala trebuie sa ramana aprox. 2 lingurite de grasime, restul se sterge cu un prosop de hartie.
- In oala vom praji acum carnatul facut felii groase de aprox. 3 cm. Cand culoarea lui devine maronie, adaugam ceapa si mai prajim pentru 3-4 minute.
- Puneti si usturoiul iar daca in oala este prea multa grasime, indepartati cu o lingura.
- Adaugati cartofii, zeama de pui, sare si piper in oala.
- Se lasa la fiert pentru 15-20 de minute sau pana cand cartofii s-au fiert. Puneti smantana lichida si kalele si mai fierbeti totul pentru 5 minute.
- Presarati in supa bacon-ul pus deoparte si patrunjel, apoi serviti.
Zuppa Toscana, aceasta supa, cu origini italiene, este un deliciu. O mancare hranitoare si usor de digerat.
Supele sunt mai intotdeauna un fel de mancare cautat, in special de cei care nu au timp sa gateasca, pentru ca sunt usor de facut si nu necesita mult timp petrecut in bucatarie.
Indiferent ca prepari supe de legume sau cu carne, nu te limita doar la sare si piper pentru a le aromatiza. Ofera-le un gust nou, autentic si imbietor, folosind diverse condimente.
Supa si ciorba sunt alimentele cel mai usor de congelat. Nu doar ca procedura este simpla, dar dupa decongelare nu isi schimba gustul sau consistenta. Poti gati oricat de multa supa vrei, fara grija ca va trebui sa o arunci daca te plictisesti de ea.
Adauga smantana lichida sau laptele dupa decongelare
Smantana si laptele se vor separa de restul supei si se vor transforma in mici granule atunci cand ingheata. Laptele de cocos sau cel de soia se comporta mai bine la temperaturi negative. Daca vrei sa congelezi o parte din supa, nu mai pune niciun fel de grasime animala in cantitatea pe care o vei pune la congelator. O poti adauga fara grija atunci cand o reincalzesti.
Nu pune pastele
Pastele devin ca un mucilagiu atunci cand sunt decongelate. Cel mai bine este sa fierbi pastele separat si sa le adaugi dupa ce reincalzesti supa.
Nu pune niciunul dintre ingredientele pe care le adaugi in mod obisnuit in ultimele 5 minute
Ierburile aromatice, sucul de lamaie, borsul pot avea efecte neplacute daca le adaugi inainte de a le congela. Nu au un efect neaparat negativ, dar vor avea un gust mult mai bun daca sunt adaugate proaspete.
Nu fierbe prea mult legumele
Trebuie sa te gandesti ca legumele se vor mai fierbe putin atunci cand reincalzesti supa sau ciorba. Cu cartofii trebuie sa ai cea mai mare grija. Daca vei sa mananci o parte proaspata si o parte sa o congelezi, scoate o parte din legume cand nu sunt foarte bine fierte.
Congeleaza porţii mici
Atunci cand pui la congelator ciorba sau supa este bine sa pui porţii mici, suficient cat mananci la o masa, tu sau impreuna cu familia.
Te invit sa incerci reteta de zuppa toscana, este intr-adevar un deliciu italienesc!