Zucchini umplut cu carne si branza este o reteta de origine italiana. Aceasta a ajuns si la noi si se bucura de succes. Rapid de preparat si foarte sanatos!
Zucchini umplut cu carne si branza
Porţii: 4
Calorii: 345kcal
Ingrediente
- 4 zucchini medii
- 1/2 lingura condimente italienesti
- sare si piper dupa gust
- 450 g carne tocata de vita
- 1/2 ceapa taiata marunt
- 1 lingurita usturoi pisat
- 1 cana sos marinat
- 60 g mozzarella razuita
- 1 lingura patrunjel
- ulei
Mod de preparare
- Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Pregatiti o tava rectangulara cu ulei intins pe toata suprafata acesteia.
- Taie dovlecelul in jumatate, pe lung si cu o lingura scobeste interiorul usor.
- Presarati contimentul italienesc, sare, piper peste dovlecel si asezati-l in tava pentru cuptor.
- Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si pune carnea tocata la prajit pentru 4-5 minute, rupanad-o cu lingura si amestecand din cand in cand.
- Adauga ceapa si prajeste 4 minute, adauga usturoiul, sare si piper dupa gust.
- Pune sosul marinat in tigaie si fierbeti 5minute la foc medium.
- Cu o lingura puneti mixul de carne tocata peste dovlecel si presarati mozzarella.
- Lasati la copt 25 de minute sau pana cand dovlecelul s-a inmuiat si branza s-a topit.
- Presarati patrunjel si serviti.
- Pofta buna! 🙂
Alte retete fara carbohidrati gasiti aici!