Zucchini pane

318

Zucchini pane, in crusta crocanta de pesmet

Preparare20 mins
Timp de gătire10 mins
Timp total30 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: crusta crocanta, dovlecel pane, dovlecel prajit, fel principal, reteta cu zucchini, zucchini, zucchini pane
Porţii: 6

Ingrediente

  • 2 dovlecei zucchini, medii
  • 5 oua mari
  • 100 g faina
  • 250 g pesmet
  • 85 g parmezan razuit
  • busuioc uscat
  • paprika
  •  sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

  • Taie cei doi dovlecei felii subtiri.
  • Pregateste 3 castroane. In primul pune faina, il al 2-lea pune ouale batute, iar in al 3-lea amesteca pesmetul cu sare, piper, paprika, busuioc si parmezan razuit.
  • Da fiecare felie de dovlecel prin faina, apoi ou si la final prin pesmet.
  • Feliile se aseaza pe un platou si se baga la frigider 1 ora inainte de a le praji. Aceast proces ajuta ca pesmetul sa se lipeasca bine si sa nu se desfaca la prajire.
  • Puneti ulei la incins intr-o tigaie inalta.
  • Prajiti feliile de zucchini cate 1-2 minute pe fiecare parte. Timpul depinde de grosimea taiata.
  • Se scot pe o farfurie cu hartie, pentru surplusul de ulei.
  • Pofta buna!

Zucchini pane, sau snitel de dovlecel in crusta crocanta de pesmet. Un fel principal simplu si gustos, servit alaturi de un sos de usturoi, tzatziki, tartar etc.

Am ales dovleceii zucchini, cei cu coaja verde inchis, pentru ca au un continut mai mic de apa decat cei clasici, romanesti. Rondelele vor iesi mai crocante. Snitel (Schnitzel in lb. germana) inseamna taietura, felie. Feliile pot fi din carne, branză sau legume, deci denumirea nu se refera doar la carnuri fripte in crusta de pesmet. Pane vine din limba latina de la pane=paine. Snitel pane inseamna o felie tavalita prin faina-ou-pesmet care se prajeste in baie de ulei incins. Snitelul pane este cel mai cunoscut este chiar Wiener Schnitzel (snitelul vienez) care se prepara dupa o reteta bine stabilita – vezi aici.

Multa lume denumeste incorect „pane” orice chestie tavalita prin faina si ou, fara pesmet. Da, se pot face dovlecei sau carnuri si asa insa nu se mai pot numi pane deoarece lipseste pesmetul. Acesta are un rol foarte bine stabilit deoarece crusta formata de el functioneaza ca o bariera impotriva patrunderii uleiului in interiorul preparatului! Ceea ce nu se intampla in cazul in care dam feliile doar prin faina si ou.

Sosuri pentru zucchini pane

Aboneaza-te la Newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai interesante retete culinare. De asemenea, ne poti urmari pe Facebook dar si pe Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close