Zacusca de peste – reteta pescareasca

25

Zacusca de peste – reteta pescareasca. Foloseste orice fel de peste gras, de apa dulce sau oceanic. Sa nu incercati cu peste alb, pentru ca iese fara gust. De preferat este sa faceti zacusca de peste proaspat.

Chiar daca suna un pic ciudat, zacusca de peste pentru iarna are un gust unic. Este asemanatoare la gust cu o conserva de peste in sos tomat, dar mult mai sanatoasa.

Această rețetă pescărească de zacuscă e grozav de gustoasă! Are puțin ulei, multe legume și bucăți suculente de pește. E cremoasă, dulce-acrișoară, nu e amară, nu are gust de fum, e perfectă! Întindeți o lingură de zacuscă de pește pe o felie de pâine de casă proaspătă și veți vedea raiul în fața ochilor!

Odată încercată, cred că zacusca aceasta va deveni gustarea voastră preferată, cea pe care o scoateți prima din cămară atunci când aveți musafiri. Dar mai ales când nu aveți!

Rețeta de zacuscă de pește nu este mai greu de preparat decât orice altă zacuscă, ba mie îmi pare chiar mai ușoară. La acest tip de conservă nu folosim vinete, deci am scăpat de munca cea mai grea. Iar dacă avem și un robot care să ne ajute puțin la tocat ceapa, morcovii și ardeii, deja jumătate din muncă e ca și făcută!

 

Zacusca de peste - reteta pescareasca

Fel de mâncare: aperitiv, conserva pentru iarna
Bucătaria: Romaneasca
Cuvânt cheie: conserva de peste cu legume, conserve pentru iarna, peste la borcan, preparat din peste, reteta dobrogeana, reteta simpla de zacusca de peste, reteta zacusca de peste, zacusca de peste, zacusca pescareasca
Porţii: 18 borcane

Ingrediente

  • 3 kg peste
  • 1,5 kg ceapa tocata
  • 500 g morcovi dati prin razatoare
  • 2 kg ardei capia rosii, copti si tocati
  • 2 kg rosii bine coapte, date prin razatoare
  • 500 ml ulei
  • 250 ml otet
  • sare, frunze dafin, ardei iute, piper, usturoi dupa gust
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

  • Cea mai buna zacusca a iesit din novac sau macrou
  • Pestele curatat, fara cap, taiat bucati , se pune la fiert in apa cu sare si otet, cat sa acopere pestele, nu mai mult.
  • Se spumeaza si se fierbe pana cand carnea se desprinde de pe os. Se lasa la racit, apoi se curata carnea de pe oase.
  • Separat se face zacusca, la fel ca cea traditionala. Ceapa maruntita si morcovul dat pe razatoarea mare, se inabusa in ulei cu apa, pana se inmoaie, se adauga ardeii copti
  • Se lasa sa dea cateva clocote si se adauga rosiile
  • Se lasa la fiert pana se leaga sosul, se pun pestele, frunze de dafin, sare, piper, 1 ardei iute taiat marunt , 2-3 catei de usturoi si o lingura zahar.
  • Se lasa la fiert si se adauga dupa gust zeama ramasa de la fierberea pestelui. Eu pun jumatate din zeama cu otet
  • Se lasa la racit, se scot foile de dafin, se pune in borcane si se sterilizeaza la bain-marie, o ora din momentul in care au dat in fiert.
  • Se scot fierbinti, se asaza intre paturi si se lasa 3-4 zile sa se raceasca incet.

Daca v-a placut reteta de astazi, Zacusca de peste – reteta pescareasca, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close