Wrap crocant si cel mai bun sos de branza

322

Wrap crocant la tigaie cu sos de branza, carne, chips-uri nachos si legume proaspete, invelite intr-o tortilla crocanta.

Preparare10 mins
Timp de gătire20 mins
Timp total30 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Mexicana
Cuvânt cheie: carne tocata, fast food, machos, reteta cina, reteta mexicana, reteta pranz, reteta rapida, tortillas, wrap la tigaie, wrap mexican
Porţii: 5

Ingrediente

  • 3 linguri ulei vegetal
  • 450 g carne tocata, slaba, de vita
  • 2 linguri si jumatate condimente taco
  • 5 tortillas de faina
  • chips-uri nachos
  • 5 linguri smantana
  • salata tocata, marunt
  • felii de rosii
  • branza cheddar, razuita
  • felii de masline negre

Mod de preparare

  • Intr-o tigaie incapatoare, incinge 1 lingura de ulei.
  • Prajeste carnea tocata pana cand aceasta isi schimba culoarea. Se rupe usor cu lingura de lemn, amestecand.
  • Pune condimentele taco peste carne.
  • Incalzeste putin lipia si pune-o pe o suprafata de lucru.
  • Incepem sa o umplem. Punem o lingura buna de carne in centru. Peste carne adaugamcateva chips-uri nachos, o lingura de sos de branza, una de smantana, salata, felii de rosii, masline si branza cheddar razuita.
  • Impacheteaza acum lipia, astfel toate ingredientele sa ramana in interior.
  • Intr-o tigaie incinge o lingura de ulei. Prajeste pachetelul pe ambele parti cate 2-3 minute pe fiecare parte.
  • Continua si cu celelalte wrap-uri.
  • Se scoat pe o farfurie si se taie pe jumatate.
  • Pofta buna!

Wrap crocant la tigaie cu sos de branza, carne, chips-uri nachos si legume proaspete, invelite intr-o tortilla crocanta. Daca te gandesti la o seara de film acasa, impreuna cu prietenii sau familia, aceasta reteta este ideala pentru a-i surprinde pe cei dragi intr-un mod placut. Se prepara usor si rapid, cu ingrediente usoare si la indemana. Urmeaza pasii din reteta de mai sus si nu vei da gres. Pentru si mai mult gust si savoare, mai jos va prezentam reteta noastra de sos de branza. Aceasta este ideala pentru sandwich-uri, wrap-uri, chips-uri nachos etc.

Cum prepari cel mai delicios sos de branza

Iata care sunt ingredientele:

  • 500 ml de lapte
  • 100 grame de branza Cheddar
  • 100 grame de branza Emmental
  • 100 grame de branza Gruyere
  • 30 grame de faina
  • 230 grame de unt
  • Putina boia dulce
  • Piper
  • Sare
Si pasii de urmat:
  1. Untul se pune intr-o cratita, pentru a se topi, iar cand este complet dizolvat se adauga faina si se amesteca pana se incorporeaza.
  2. Se toarna in compozitie laptele si se amesteca totul bine cu ajutorul unui tel, in mod continuu, pana cand sosul incepe sa se ingroase.
  3. Pune apoi, pe rand, cele trei tipuri de branza, amestecand bine.
  4. Cand branza s-a topit, adauga in sos boia dulce, sare si piper dupa gust, omogenizeaza din nou compozitia si apoi inchide focul.
  5. Deliciosul sos de branza este gata, se lasa la racit la temperatura camerei pentru cateva minute, apoi se poate servi.

Deoarece este extrem de gustos si aromat, acest sos de branza poate fi folosit si pentru alte preparate, cum ar fi chipsuri din cartofi, mancaruri cu carne, legume la cuptor sau chiar ca topping pentru paste sau lasagna.

Acum nu-ti ramane decat sa combini cele doua retete, wrap crocant si sos de branza, si sa alegi un film bun! Ah! … si sa ne urmaresti pe  pe Facebook dar si pe Instagram , sau sa te abonezi la Newsletter-ul nostru 😉

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close