Go Back Email Link

Inele de calamar pane

Preparare10 mins
Timp de gătire10 mins
Timp total20 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: calamar cu ou, calamar cu usturoi, calamar pane, calamar prajit, cum pregatim calamarul, inele de calamar, reteta fructe de mare
Porţii: 2

Ingrediente

  • 250 g calamar
  • 100 ml lapte sau bere
  • 1 ou
  • 80 g faina
  • zeama stoarsa de la o lamaie
  • ulei pentru prajit
  • sare dupa gust

Mod de preparare

  • Dacă ai găsit inele de calamar congelate, lasă-le să se dezgheţe câteva minute, după ce le-ai trecut printr-un jet de apă rece. Dacă ai cumpărat calamar proaspăt, curăţă-l bine şi feliază-l de grosimea unui deget.
  • Dă inelelor un praf de sare şi stoarce peste ele zeama de lămâie.
  • Pune uleiul la încins
  • Bate bine oul cu laptele şi vreo cinci linguri de făină (din cantiatea totală), cât să obţii un aluat mai gros decât cel de clătite. În această etapă poți înlocui laptele cu bere, în funcție de gustul pe care vrei să-l obții.
  • Trece fiecare inel mai întâi prin făina rămasă, apoi prin aluat şi pune-l la prăjit. Rondelele se rumenesc câteva minute pe fiecare parte, cât să capete o culoare frumoasă, aurie.
  • Poți servi inelele de calamar pe un pat de salată verde cu felii de lămâie deasupra și un sos pe bază de usturoi.
  • Pofta buna!