Cuvânt cheie: carne fiarta, mancare cu vita, mancare traditionala vieneza, reteta cu carne de vita, reteta pranz, reteta vieneza, stock de vita, tafelspitz, vita cu legume
Porţii: 6
Ingrediente
1,5kgcarne de vita
oase de vita (optional)
1ceapa
alte radacinoase
1/2praz
1frunzadafin
sare si piper boabe dupa gust
patrunjel tocat
Mod de preparare
Taie ceapa pe jumatate si prajeste-o pe partea intr-o tigaie fara ulei sau alte grasimi.
Intr-o oala incapatoare pune 3 l de apa, legumele, frunza de dafin si boabele de piper. Dati la fiert.
Adaugati in apa carnea si oasele de vita si lasati la fiert 2h 30- 3.
Mai adauga apa pe parcurs daca este nevoie, indeparteaza spuma de deasupra si dupa 2 ore de fiert condimenteaza cu sare.
Cand timpul a trecut, indeparteaza carnea din oala si pastreaz-o la cald in putin lichid din care a fiert.
Strecoara supa din oala si felieaza carnea. Presara putin patrunjel pe ambele.
Acest preparat se serveste separat, mai intai supa cu paine, cartofi fierti, etc , apoi carnea feliata cu legume fierte.