Go Back Email Link

Tafelspitz vienez

Preparare20 mins
Timp de gătire3 hrs
Timp total3 hrs 20 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Austriaca
Cuvânt cheie: carne fiarta, mancare cu vita, mancare traditionala vieneza, reteta cu carne de vita, reteta pranz, reteta vieneza, stock de vita, tafelspitz, vita cu legume
Porţii: 6

Ingrediente

  • 1,5 kg carne de vita
  • oase de vita (optional)
  • 1 ceapa
  • alte radacinoase
  • 1/2 praz
  • 1 frunza dafin
  • sare si piper boabe dupa gust
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

  • Taie ceapa pe jumatate si prajeste-o pe partea intr-o tigaie fara ulei sau alte grasimi.
  • Intr-o oala incapatoare pune 3 l de apa, legumele, frunza de dafin si boabele de piper. Dati la fiert.
  • Adaugati in apa carnea si oasele de vita si lasati la fiert 2h 30- 3.
  • Mai adauga apa pe parcurs daca este nevoie, indeparteaza spuma de deasupra si dupa 2 ore de fiert condimenteaza cu sare.
  • Cand timpul a trecut, indeparteaza carnea din oala si pastreaz-o la cald in putin lichid din care a fiert.
  • Strecoara supa din oala si felieaza carnea. Presara putin patrunjel pe ambele.
  • Acest preparat se serveste separat, mai intai supa cu paine, cartofi fierti, etc , apoi carnea feliata cu legume fierte.
  • Pofta buna!