Go Back Email Link

Gogosari in otet fara fierbere

Preparare30 mins
Timp total30 mins
Fel de mâncare: muraturi
Bucătaria: Romaneasca
Cuvânt cheie: gogosari in otet, gogosari murati, muraturi pentru iarna, reteta muraturi

Ingrediente

  • 2 kg gogosari
  • 500 ml otet 9 grade
  • 250 g zahar tos sau miere de albine
  • 75 g sare pentru muraturi
  • arome: boabe de piper, frunze de dafin, fasii de hrean, frunzede telina
  • 2 l apa

Mod de preparare

  • Spalati gogosarii, taiati cotoarele, indepartati semintele si feliati-i in 4
  • Pregatiti si aromele la indemana.
  • Asezati cateva frunze de telina pe fundul borcanului, apoi aranjati gogosarii cat mai inghesuiti, pentru ca se vor mai lasa ulterior.
  • Printre ei intercalati si betisoare de hrean. Mai puneti o frunzulita de dafin si inca cateva frunze de telina. La sfarsit adaugati o lingura de piper boabe si o lingura de boabe de mustar.
  • Puneti apa, sarea, zaharul si otetul intr-un vas de inox.
  • Aduceti lichidul la fierbere. 
  • Umpleti borcanele cu el, pana la refuz.
  • Inchideti capacele si puneti in camara.