Go Back Email Link

Kebab cu sos chimichurri

Preparare30 mins
Timp de gătire5 mins
Timp total35 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: frigarui de vita, kebab cu sos, kebab de vita, reteta rapida, reteta simpla, sos chimichurri, tort simplu si rapid
Porţii: 4

Echipament

  • frigarui

Ingrediente

  • 450 g carne de vita (slaba)
  • 1/2 lingura chimion
  • 1 lingurita sare
  • piper proaspat macinat dupa gust

Pentru sosul chimichurri

  • 120 g ulei de masline extra virgin
  • frunze de coriandru tocate
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri otet rosu
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1/2 lingurita fulgi de boia
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Pregatiti frigaruile. Daca folositi de lemn, bagati-le intr-un castron cu apa si lasati-le la inmuiat 20 de minute.
  • Taiati felii subtiri carnea.
  • Condimenteaza bine carnea cu chimion, sare si piper.
  • Puneti carnea in scobitori, in stil acordeon si lasati deoparte.
  • Intr-un blender puneti toate ingredientele pentru sos. Pulsati de cateva ori.
  • Incingeti gratarul de bucatarie sau pe cel de curte.
  • Ungeti-l cu putin ulei de masline.
  • Frigeti frigaruile pe gratar pentru 1 minut pe fiecare parte sau dupa preferinte, in functie de grosimea carnii.
  • Unge frigaruile cu sos, presara cativa fulgi de boia deasupra, daca doriti, si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!