Vita Lo Mein cu taietei

345

Vita Lo Mein cu taietei

Preparare10 minutes
Timp de gătire15 minutes
La marinat10 minutes
Timp total35 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Chinezeasca
Cuvânt cheie: reteta chinezeasca, reteta cu vita, reteta rapida, reteta simpla, vita cu taietei, vita in stil chinezesc, vita marinata
Porţii: 4

Ingrediente

Pentru vita

  • 350 g carne slaba de vita iatata felii subtiri
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita ulei de susan
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 lingurite amidon de porumb

Pentru Lo Mein

  • 1 lingura ulei vegetal
  • 285 g taietei cu ou, proaspeti si fierti
  • 65 g ceapa alba tocata solzisori
  • 65 g morcov razuit
  • 35 g telina frunze, tocate
  • 130 g varza tocata
  • 1 lingurita usturoi zdrobit
  • 60 ml apa sau stock de vita
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura ulei de susan
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 3 fire ceapa verde tocata
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Intr-un castron pune toate ingredientele pentru vita, amesteca si scufunda carnea. Da-o la rigider pentru 10 minute.
  • Intr-o tigaie mare pune uleiul la incins.
  • Prajeste fasiile de carne cateva minute pe fiecare parte.
  • Scoate carnea pe o farfurie si pastreaz-o la cald.
  • Pune ceapa, morcovul, telina si varza si prajeste 3-4 minute pana cand legumele se inmoaie usor.
  • Pune usturoiul si mai prajeste 30 de secunde.
  • Pune in tigaie taieteii si vita. Amesteca.
  • Intr-un castron mic amesteca sosul de soia, uleiul de susan, stock-ul de vita sau apa si amidonul de porumb.
  • Pune sosul obtinut in castron in tigaie si lasa la fiert.
  • Mai gateste 1 minut sau pana cand sosul se ingroasa.
  • Presara ceapa verde deasupra si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Vita Lo Mein cu taietei, un preparat chinezesc deosebit de bun si satios. Vezi aici cum poti pregati patru portii in doar 35 de minute.

Ori de câte ori comandăm de la restaurantul nostru chinezesc local, familia mea cere carne de vită lo mein. Am decis că este timpul să învăț să fac această rețetă clasică acasă și este de fapt destul de ușor de pregătit! Acest lo mein funcționează excelent ca un fel principal sau poate fi servit alături de alte feluri de mâncare chinezești pentru o masă completă.

Primul pas este de a face o marinată simplă pentru friptură. Lăsați carnea să stea în marinată timp de cel puțin 10 minute, apoi transferați friptura într-o tigaie fierbinte. Gatiti carnea pana se rumeneste, apoi scoateți friptura și puneți ceapa, morcovii, țelina și varza în tigaie. Gatiti legume până când acestea sunt doar înmuiate. Adăugați tăițeii și friptura în tigaie și amestecati.

În timp ce friptura și legumele se gătesc, într-un castron faceți sosul din stock de vită,  sos de soia, ulei de susan și amidon de porumb. Se toarnă sosul în tigaie cu carnea de vită, tăițeii și legumele și se fierbe până se îngroașă. Odată ce sosul este îngroșat, adăugați ceapă verde și bucurați-vă de preparat!

Tips!
  • Dacă aveți un supermarket asiatic în apropiere, puteți găsi o gamă largă de tăiței frigorifici care sunt potriviți pentru lo mein. Cele mai multe magazine alimentare transporta, de asemenea, o selecție de tăiței proaspeti în zona de produse frigorifice. Dacă nu găsiți tăițeii de ou prezentați aici, puteți folosi, de asemenea, tăiței proaspeți yaki soba sau tăiței pentru lo mein uscați.
  • Pune friptura in congelator timp de 20-30 de minute pentru a o racii bine. Asta face mult mai usoara taierea feliilor subtiri.
  • Puteți utiliza o varietate de legume în lo mein, inclusiv ardei gras, ciuperci, broccoli, bok choy și fasole verde. Simțiți-vă liber să utilizați orice legume aveți la îndemână.
  • Dacă preferați un lo mein picant, puteți adăuga sriracha la sos.

Daca v-a placut reteta de astazi, vita Lo Mein cu taietei , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close