Vita bourguignon la slow cooker

70

Vita Bourguignon la slow cooker

Preparare20 mins
Timp de gătire8 hrs 20 mins
Timp total8 hrs 40 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: frantuzeasca
Cuvânt cheie: Boeuf Bourguignon, reteta cu vita, reteta frantuzeasca, reteta slow cooker, Vita Bourguignon, vita Bourguignon la slow cooker
Porţii: 6

Echipament

  • slow cooker

Ingrediente

  • 3 felii piept de porc
  • 1,5 kg carne de vita taiata cuburi
  • 250 ml vin rosu sec PinotNoir, Merlot sau Cabernet
  • 700 ml stock de vita, legume sau apa
  • 100 ml sos de tomate
  • 30 g faina
  • 2-3 catei usturoi pisati
  • 4 crengute de rozmarin
  • 1 frunza dafin
  •  sare si piper dupa gust
  • 4 morcovi taiati rondele, cu grosimea de 3 cm
  • 450 g ciuperci cremini, injumatatite
  • patrunjel tocat pentru servit

Mod de preparare

  • Incinge o oala la foc iute. Prajeste pieptul de porc pana cand toata grasimea se topeste.
  • Scoate jumarile si pastreaza-le la cald pe o farfurie.
  • Prajeste carnea de vita in grasimea de porc. Se prajeste in transe, cate 4-5 minute pe fiecare parte. Condimenteaza cu sare si piper.
  • Scoate carnea pe o farfurie si pastreaz-o la cald.
  • Pune vinul in oala si lasa-l la fiert pana cand acesta isi injumatateste cantitatea.
  • Adauga acum stock-ul de vita, pasta de tomate si amesteca.
  • Pune faina si amesteca cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.
  • In vasul de la slow cooker pune carnea de vita, pieptul de porc, morcovii, ciupercile, crengutele de rozmarin, usturoiul, frunza de dafin.
  • Adauga mixul de vin si stock si amesteca.
  • Condimenteaza cu sare si piper.
  • Inchide aparatul, programeaza functia „slow” si lasa preparatul 8 ore sau pana cand carnea se rupe usor cu furculita.
  • Presara patrunjel tocat si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Vita bourguignon la slow cooker, o minunatie de preparat Un fel clasic frantuzesc, de la tara, ajuns in meniurile multor restaurante din lume. Se serveste cu cartofi, piureuri, orez, noodles etc. Daca nu ai slow cooker, iti las aici varianta de vita Bourguignon la cuptor. 

Există câteva detalii cheie de reținut atunci când faceți tocana. Asigurați-vă că rumeniți bine carnea la început, utilizați un vin roșu de bună calitate pe care l-ați bea cu plăcere și, dacă este posibil, faceți-l cu o zi în avans pentru a lăsa aromele să se dezvolte. De-a lungul timpului, am constatat, că adăugarea pastei de tomate și un pic de zahăr brun la stock, rotunjește frumos aroma finita.

Spre deosebire de o tocană moale, tercioasă, tulbure, componentele acestui preparat rămân intacte suficient de mult. Astfel îl mâncați cu pofta si re-incalzit.

Aparatul slow cooker te salveaza de la statul prea mult in bucatarie, iar preparatele ies foarte delicioase datorita functiei de gatire indelungata la temperatura mica.

Bine de stiut
  • Cand gatiti legume la slow cooker, taiati-le in bucati mari. Astfel vor ramane intregi la finalul programului. Le poti adauga si la jumatatea timpului de gatire.
  • Folositi intotdeauna un vin de calitate pentru un rezultat minunat. Vezi vedea diferenta.
  • Puteti inlocui carnea de vita si cu cea de porc.
  • Poti adauga si alte legume la aceasta reteta, in functie de preferinte.
Alte retete la slow cooker

Daca v-a placut reteta de astazi ,  aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close