Vita Barbacoa la slow cooker

148

Vita Barbaco la slow cooker

Preparare10 mins
Timp de gătire8 hrs
Timp total8 hrs 10 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Mexicana
Cuvânt cheie: carne la slowcooker, reteta la slowcooker, reteta mexicana, reteta simpla, vita barbacoa, vita la slow cooker
Porţii: 8

Echipament

  • slow cooker

Ingrediente

  • 2 kg carne de vita
  • 2 linguri ulei
  • 3-4 ardei chili chipotle
  • 200 ml supa de vita (stock de vita)
  • 4 lingurite usturoi pisat
  • 1 lingura oregano uscat
  • sare si piper dupa gust
  • nucsoara macinata dupa gust
  • 60 ml suc proaspat stors de lime
  • chimion dupa gust

Mod de preparare

  • Taie carnea cubulete mari.
  • Intr-o tigaie prajeste carnea pana cand aceasta se maroneste frumos pe toate partile. Transfera apoi carnea in slowcooker.
  • Intr-un mixer pune ardeii chili taiati felii, supa de vita, oregano uscat, usturoi, sucul de lime, sare, piper, chimion si nucsoara. Pulseaza de cateva ori pana cand toate ingredientele sunt bine amestecate.
  • Toarna acest mix peste carnea din slowcooker.
  • Programeaza aparatul la temperatura mica pentru 8-9 ore, sau la temperatura mare pentru 6 ore.
  • Fa carnea franjuri cu furculita si las-o la programul incalzire pana la servire.
  • Pofta buna!

Vita Barbacoa la slow cooker este un preparat traditional mexican care va va cuceri pe loc.  Se prepara din carne de vita sau de miel. Ceea ce o face speciala este procesul de gatire: carnea are nevoie sa fiarba intr-o varietate de mirodenii timp de cateva ore, la foc lent. Acesta este stilul Barbacoa. Pur si simplu, vei adora gustul suculent al carnii alaturi de tortilla!

Barbacoa este un proces de abur / coacere.

Barbacoa din centrul Mexicului

Barbacoa mexicana este probabil cea mai cunoscuta, iar cea mai populara manifestare este aceea utilizata in statele centrale ale tarii. Un cuptor cu captuseala de caramida, de obicei de aproximativ 60 de centimetri in diametru si de aproximativ un metru adancime, este sapat in pamant. Lemnul este asezat in partea de jos si ars pana cand intreg cuptorul este rosu fierbinte. Se une o oala mare cu carne si ierburi. Cuptorul este acoperit cu o foaie de metal si un strat de pamant proaspat, apoi este lasat peste noapte pentru ca mancarea sa se fierba neperturbata.

In ciuda ingredientelor sale rustice, aspectul si pregatirea, barbacoa este considerata o delicatesa, un tratament, o hrana speciala.

Daca v-a placut reteta de astazi, vita Barbacoa la slow cooker, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close