Vinete marinate la gratar

101

Vinete marinate la gratar

Preparare10 mins
Timp de gătire5 mins
La marinat15 mins
Fel de mâncare: garnitura
Cuvânt cheie: dieta keto, dieta vegana, garnitura pentru carne, legume la gratar, legume marinate, marinada pentru legume, vinete la gratar, vinete marinate
Porţii: 2

Echipament

  • Gratar

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • 6 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, pisati
  • 4 linguri otet balsamic
  • 1 ardei chilli tocat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Spala si felieaza vanata.
  • Dati feliile cu sare si lasati-le in strecuratoare pentru a se scurge toata zeama lor. Indeparteaza sarea si sterge bine feliile cu prosoape de hartie. Acest pas este obtional.
  • Intr-un castron amesteca uleiul, usturoiul, otetul,ardeiul, sare (daca mai este nevoie) si piper.
  • Pune feliile in aceasta marinada direct in castron sau transfera totul intr-o punga cu fermoar.
  • Lasa la marinat 15 minute.
  • Cand timpul a trecut, feliile se scot, se sterg de marinada si se pun pe gratar cate 2-3 minute pe fiecare parte.
  • Odata ce s-au copt, se scot pe o farfurie si cu o pensula se ung din nou cu marinada.
  • Presara patrunjel tocat si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Vinete marinate la gratar – merita sa incerci aceasta garnitura pentru fripturi, mai ales vara cand avem legume delicioase la noi in gradina. Daca aveti norocul sa le puteti prepara afara la un gratar de gradina ar fi minunat, daca nu, se pot face si pe aragaz intr-o tigaie grill, fara nicio problema.

Sunt foarte usor de facut. Spalati vanata sau vinetele, indepartati partea cu codita, apoi taiati-o felii grase de aproximativ 1- 1,5 cm. Dati-le cu sare apoi marinati-le. Feliile de vinete astfel condimentate, le puneti pe gratarul cu jar incins, chiar deasupra jarului si le lasati 5 minute pe o parte si inca 2-3 pe cealata parte. Sau, in functie de cat de puternica e caldura, pana cand se inmoaie si se rumenesc putin. Atentie, nu le lasati sa se usuce sau sa se arda!

Noua ne place si o pregatesc atunci cand sunt in criza de timp sau nu am chef de lucruri complicate. De fiecare data dublez sau triplez portia cu gandul de a ramane si pentru mai tarziu. Ei bine, se consuma foarte repede si nu apuca nici macar sa se raceasca. Pentru a nu rata cu aceasta garnitura, alegeti vinete proaspete. Acestea trebuie sa aiba coaja lucioasa si ferma.

Alte retete cu vinete

Vinete umplute cu naut si rosii

Musaca greceasca cu vinete

Zacusca simpla de vinete si ardei

Daca v-a placut reteta de astazi, Salata Tabbouleh , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close