Vegeta de casă sau delicat de casa. Poate fi utilizat în multe feluri în bucătărie pentru a îmbunătăți gustul și aroma mâncărurilor. Aceste condimente sunt de obicei folosite pentru a adăuga savoare preparatelor, în special celor care conțin legume. Iată câteva exemple de feluri de mâncare în care puteți folosi „vegeta de casă” sau condimente asemănătoare:

  1. Supă: Adăugarea unei lingurițe de „vegeta de casă” în supă poate intensifica gustul acesteia și o poate face mai bogată în arome.
  2. Mâncăruri cu legume: Folosiți „vegeta de casă” pentru a condimenta legumele la grătar, în tigăi sau în cuptor. Acest condiment poate da legumelor un gust mai plin și mai bogat.
  3. Ciorbe: Adăugați „vegeta de casă” în ciorbe pentru a le îmbogăți cu arome și a le face mai gustoase.
  4. Sosuri: Puteți include „vegeta de casă” în sosuri pentru paste, sosuri pentru carne sau sosuri pentru legume pentru a le da un gust mai complex.
  5. Mâncăruri cu carne: Condimentați carnea cu „vegeta de casă” înainte de a o găti pentru a o face mai savuroasă. Aceasta este o alegere populară pentru marinarea cărnii.
  6. Orez și paste: Amestecați „vegeta de casă” în orezul sau pastele gătite pentru a le da un gust mai bogat.
  7. Mâncăruri din fasole sau linte: Acest condiment poate fi adăugat în mâncăruri din leguminoase pentru a le îmbunătăți gustul.
  8. Legume la grătar sau coapte: Condimentați legumele la grătar sau coapte cu „vegeta de casă” pentru a le da o aromă mai intensă.

Este important să utilizați „vegeta de casă” cu măsură, deoarece poate fi destul de concentrată. Puteți ajusta cantitatea în funcție de gustul personal și preferințele dvs. culinare.

Vegeta de casa

Preparare15 minutes
Timp de gătire20 minutes
Timp total35 minutes
Fel de mâncare: baza pentru mancare
Bucătaria: internationala, Romaneasca
Cuvânt cheie: Alternativă la cuburile de bulion comerciale, Condimente de casă, Condimente naturale, Condimente pentru arome bogate, Condimente pentru gătit acasă, Cuburi de bulion, Cuburi de delicat, Cuburi de vegeta, Cum să faci cuburi de vegeta, Delicat făcut în casă, Gătit cu condimente de casă, Mâncăruri gustoase cu vegeta de casă, Rețetă pentru cuburi de delicat, Sosuri și supă de casă, Vegeta de casă

Ingrediente

  • 1 rădăcină de țelină de dimensiune medie
  • 4 căței de usturoi;
  • 2 cepe de dimensiuni medii;
  • 1 praz, de dimensiune medie;
  • 4 morcovi de dimensiuni medii spre mari;
  • 1 pastarnac;
  • 100 g de sare neiodată;
  • 100 ml de ulei de floarea-soarelui.
  • 1 lingură de piper proaspăt măcinat;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • frunze de rădăcină de țelină;

Mod de preparare

  • Tocati marunt toate ingredientele.
  • Incingeti putin uleiul intr-o oala.
  • Adaugati ingredientele si amestecati.
  • Lasati sa se prajeasca la foc mic, cu capac, amestecand din cand in cand. Veti observa ca dupa 10 minute iese sucul din legume. Mai lasati inca 5 minute si puteti opri focul.
  • Transferati legumele in blender si mixati pentru a obtine un piure.
  • Pregatiti o tava pe care urmeaza sa o dati la congelator. Asezati o foaie de copt in ea.
  • Turnati piureul in tava si intindeti uniform.
  • Acoperiti cu folie alimentara.
  • Lasati sa se raceasca complet si apoi dati la congelator pentru 12 ore.
  • Cand timpul a trecut scoateti din tava piureul congelat.
  • Cu un cutit bine ascutit taiati in cubulete de 3x3 cm .
  • Inveliti cubuletele in folie de aluminiu si pastrati la congelator pana la folosire.

Daca v-a placut reteta de astazi aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook Tiktok sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close